Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası yarın başlıyor

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, yarın İzmir'de başlayacak, şampiyona 8 Haziran Pazar günü sona erecek. Yıldız isimlerin yer alacağı şampiyonada 19 ülke bayrağı dalgalanacak....

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası yarın başlıyor

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, yarın İzmir'de başlayacak, şampiyona 8 Haziran Pazar günü sona erecek. Yıldız isimlerin yer alacağı şampiyonada 19 ülke bayrağı dalgalanacak. Şampiyonada Türkiye'yi 40 kulüp temsil edecek.

Avrupa Karate Federasyonu'nun (EKF) bu yılki ikinci büyük organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, 7 - 8 Haziran günlerinde İzmir'de yapılacak. Halkapınar Spor Salonu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek şampiyonaya 19 ülkeden 115 kulüp katılım gösterecek; 485 sporcu tatamiye çıkacak.

Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Fransa, Makedonya, Almanya, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Karadağ, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, İspanya ve İsviçre katılıyor.

16-18 Mayıs'ta Bartın'da düzenlenen Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası'nda kategorilerinde dereceye giren 40 kulüp mücadele verecek. Kata ve kumite dallarında ümit, genç ve büyüklerde yapılacak mücadeleler sonunda 8 kategoride kupa ve madalya dağıtılacak.

DELİHASAN: KULÜPLERİMİZİN BAŞARISI DEVAM EDECEKTİR

2012 yılında Ankara'da düzenlenen Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'na ikinci kez ev sahipliği yapacak olmalarından dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Geçtiğimiz ay seçme niteliği taşıyan Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda takımlarımızın performansları, İzmir'deki şampiyonaya umutlu bakmamızı sağladı. Son yıllarda bu şampiyonada kulüplerimizin başarısı ön planda. Kulüplerimiz yapacakları küçük değişikliklerle bu başarılarını devam ettirecektir diye düşünüyorum." dedi.

Esat Delihasan, ayrıca, Dünya Karate Federasyonu'nun kendilerine olan güveninin tam olduğunu, 2015 yılında Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na da ev sahibi yapacaklarını söyledi.

KARATE TÜRK TV'DEN CANLI YAYIN

Avrupa'nın yıldız isimlerinin mücadele edeceği şampiyona, Türkiye Karate Federasyonu'nun internet televizyonu üzerinden canlı yayınla ekrana gelecek.

Karate Türk TV'de yayınlanacak şampiyona, yarın saat 09.30'da yapılacak kata mücadeleleri ile başlayacak. Dereceye giren kulüpler, 8 Haziran Pazar günü yapılacak finallerde belli olacak.

Şampiyonanın açılış töreni 8 Haziran Pazar günü, saat 10.00'da gerçekleşecek.

CİHAN

Yorumlar