Avrupa 3.’sü Atletler yurda döndü

Portekiz’de yapılan 37. Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda başarılı bir performans ortaya koyarak kulüp tarihinin en iyi başarısını elde edip Büyük Erkeklerde Avrupa 3.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa 3.’sü Atletler yurda döndü

Portekiz’de yapılan 37. Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda başarılı bir performans ortaya koyarak kulüp tarihinin en iyi başarısını elde edip Büyük Erkeklerde Avrupa 3.’sü olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atletizm Takımı yurda döndü.

Portekiz’in Albufeira kentinde 21 ülkenin katılımıyla yapılan Avrupa Kulüpler Kros Şampiyonası’nda, İspanyol temsilcisi Atletizmo Bikila’nın 22 puanla şampiyon olduğu yarışlarda, 37 puanlı Portekiz temsilcisi Sport Lisboa Benfika’nın ardından 58 puanla Avrupa 3.’sü olarak bronz madalya kazanan atletizm takımı İstanbul’a döndü.

Avrupa 3. olan ekibin kafile başkanlığını da yapan Atletizm Şube Sorumlusu Mustafa Yılmaz, "Kulüp tarihinin en iyi başarısını elde ederek, bize güvenen ve destek verenleri mahçup etmeyip ülkemize bronz madalya kazandırdık. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Bu bir bayrak yarışı. Bu başarıyı daha da ileri noktalara taşımak için çalışmalarımız devam edecek. Ligde lider durumda olan atletizm takımımızı kutluyor ve bu başarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Antrenörlüğünü Mehmet Gündem’in yaptığı kafilede yer alan ve tarihi başarıya imza atan sporcular ise şunlar: Abdülkadir Türk, Bekir Karayel, Vedat Günen, Mehmet Çağlayan ve Muzaffer Bayram.
CİHAN

Yorumlar