Atletizmde yeni hedef Rio de Janeiro 2016

Atletizmde yeni hedef Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Atletizmde yeni hedef Rio de Janeiro 2016

Atletizmde yeni hedef Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları olarak açıklandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun Turkcell’in desteğiyle atletizmde yeni dönem çalışmaları başladı. 2016 yılında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyatları öncesinde çalışmalarını başlatan Türkiye Atletizm Federasyonu, Turkcell’in desteğiyle İzmir’de 'Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı' düzenliyor. Uluslararası arenada mücadele edecek sporcuların performanslarını artırmayı hedefleyen kamp iki hafta sürecek.

OLİMPİK PERFORMANS ÖLÇÜM VE EĞİTİM KAMPI DEVAM EDİYOR

Turkcell’in işbirliği ile bir üst seviyeye ulaşmayı hedefleyen Türkiye Atletizm Federasyonu, Rio de Janeiro'da düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları hedefiyle düğmeye bastı ve çalışmalarına başladı.

Milli Takım aday kadrosunun belirlenmesi için 57 kadın ve 79 erkek sporcu ile antrenörlerinin davet edildiği Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı, Olimpiyat hazırlıkları kapsamında hayata geçirilen ilk önemli proje niteliği kazandı.

İzmir’de başlayan eğitim kampına katılan sporculara bilimsel testler ışığında aerobik, anaerobik ölçümleri ve laktat ölçümleri yapıldığını hatırlatan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Hedef Rio de Janeiro" sloganı ile yola çıktıklarını söyledi.

Bilim olmadan sporda istediğiniz düzeyde olmanın mümkün olmadığını belirten Çintimar, "Biz diğer branşlara örnek olacak bir çalışma başlattık. Tüm sporcularımızın analizlerini yaparak, onların bireysel antrenman programını belirliyoruz. Olimpiyatlara 2,5 yıl kala Türk atletizmini daha yukarılara taşıyacak çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bize bu yolda destek veren Turkcell’e teşekkür ederiz." dedi.

2020'de yepyeni bir milli takım oluşturmayı hedeflediklerini belirten Çintimar, "Ne kadar çok tabana yayılırsak o kadar çok yetenek keşfedeceğiz ve dışarıdan kimseyi getirmeye ihtiyaç duymayacağız. İleriki dönemde devşirme sporcusu olmayan bir milli takım hayalimiz." ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRKLER: TÜRK ATLETİZMİNDE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise yaptığı açıklamada ise "Gençlik ve Spor Bakanlığımız himayesinde Türkiye Atletizm Federasyonu ile yürüttüğümüz projede, 2016 Olimpiyatları'nda atletizmde fark yaratacak bir gelişme hedefliyoruz." dedi.

İzmir'de yapılan 'Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı’nın Türk atletizmi adına önemli bir adım olduğunu da belirten Öztürkler, "Bu anlamda Olimpik Performans Ölçüm ve Eğitim Kampı’nı Türk atletizminin geleceği için önemli bir fırsat olarak görüyorum. İnanıyorum ki sporcu ve antrenörlere yönelik verdiğimiz güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek ve Türk atletizmindeki istikrarlı başarının ilk adımları da burada atılacak." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar