'Atina Yarı Maratonu' koşuldu

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu yıl 3.'sü yapılan Atina Yarı Maratonu koşuldu. Yaklaşık 4 yıldan bu yana grev eylemleri ile gündeme gelen şehrin merkezi bu defa 12 bin maratoncunun birincilik için yarışına sahne oldu. Yarı maraton koşusuna...

Google Haberlere Abone ol
'Atina Yarı Maratonu' koşuldu

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu yıl 3.'sü yapılan Atina Yarı Maratonu koşuldu. Yaklaşık 4 yıldan bu yana grev eylemleri ile gündeme gelen şehrin merkezi bu defa 12 bin maratoncunun birincilik için yarışına sahne oldu.

Yarı maraton koşusuna ilgi beklenenden fazla oldu. Yarışta biriciliği Mihalis Parmakis 1.09.55 'lik derecesi ile kazandı. İkinciliği Yorgos Karavida alırken, Yorgos Minos üçüncü oldu.

Öte yandan 3 kilometrelik kısa mesafe yarışında bin kişi Atina'da ter döktü. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kısa mesafe koşusunu Diomidis Bakatselos kazandı. Bazı yaşlıların pusetlerle koşması ise seyirciden alkış aldı.

Güzel havayı fırsat bilen Atinalılar, çocuklarını da yanlarına alarak hem yarışları izledi hem de diğer etkinliklere katılma fırsatı buldu. Parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda kurulan kürsüde dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

Koşu sebebiyle Atina’nın merkezindeki cadde ve yollar öğle saatlerine kadar trafiğe kapatıldı.

CİHAN

Yorumlar