Asya ve Pasifik televizyonları işbirliği için Türkmenistan’da

İletişim dünyasını yakından ilgilendiren Asya-Pasifik Yayın Birliği Spor Komisyonu’nun 54. Uluslararası Konferansı, ilk defa Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılıyor. 2017 yılında Asya Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan...

Google Haberlere Abone ol
Asya ve Pasifik televizyonları işbirliği için Türkmenistan’da

İletişim dünyasını yakından ilgilendiren Asya-Pasifik Yayın Birliği Spor Komisyonu’nun 54. Uluslararası Konferansı, ilk defa Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılıyor. 2017 yılında Asya Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan, bu önemli organizasyonun dünyaya duyurulmasında Asya ve Pasifik ülke televizyonları ile işbirliği yapacak.

Bugün başlayan ve 3 Mayıs’a kadar devam edecek konferansa; Çin, Avustralya, Yeni Zelanda, Moğolistan, Vietnam, Kazakistan, Sri Lanka, Hindistan gibi çok sayıda Asya ve Pasifik ülkelerinden temsilciler katılıyor.

Türkmenistan Televizyon, Radyo ve Sinema Devlet Komitesi tarafından düzenlenen toplantıda, Asya–Pasifik bölgesindeki yayıncılık faaliyetlerinin gelişmesine yardımcı olmak, karşılıklı işbirliği sağlamak, ortak etkinlikleri organize etmek ve üyelerin çeşitli hizmetlere ulaşımını sağlamak gibi konular tartışılıyor.

Aşkabat Oteli'nde gerçekleştirilen konferansta, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un mesajı okundu. Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Maysa Meredova’nın konuklara ilettiği mesajda, Türkmenistan’da spor alanında yapılan dev yatırımlar ve ülkedeki sağlıklı yaşam reformları anlatıldı. Berdimuhamedov mesajında, spora büyük önem verildiğini, bu kapsamda ülke genelinde spor tesislerin inşa edildiğini, 2017 Asya Oyunları için Aşkabat’ta dev Olimpiyat köyü yapımının devam ettiğini belirtti.

“Asya’da Spor Medya Alanı: Geleceğe adım” konulu konferansa, Asya-Pasifik Yayin Birliği Genel Sekreteri Javad Mottaqi yanı sıra birliğin üst düzey yetkilileri de katılıyor.

CİHAN

Yorumlar