Arda Turan: En zorlu şampiyonluğu elde ettik

İspanya'da Atletico Madrid 18 yıl aradan sonra şampiyonluk ipini göğüslerken milli gururumuz Arda Turan şampiyon oldukları Barcelona maçının ardından yaptığı açıklamada, "En zorlu şampiyonluğu elde ettik." dedi.Barcelona ile oynanan maçın...

Google Haberlere Abone ol
Arda Turan: En zorlu şampiyonluğu elde ettik

İspanya'da Atletico Madrid 18 yıl aradan sonra şampiyonluk ipini göğüslerken milli gururumuz Arda Turan şampiyon oldukları Barcelona maçının ardından yaptığı açıklamada, "En zorlu şampiyonluğu elde ettik." dedi.

Barcelona ile oynanan maçın 22. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Arda Turan 1-1 biten mücadele sonrasında şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Arda Turan maçın ardından NTV Spor'a yaptığı açıklamada, çok önemli bir iş başardıklarını belirtti. Arda, tarihteki en zorlu şampiyonluğu elde ettiklerini de belirterek, şöyle konuştu:

"Çok güzel bir iş başardık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Tarihteki en zorlu şampiyonluklardan birini gerçekleştirdik. Çünkü Messi'li Barcelona'yı ve Ronaldo'lu Real Madrid'i geçtik. 3 sene önce buraya geldiğimde söylemiştik. Daha çok mücadele ederek, daha çok koştuk, bugün takım olduğumuzu gösterdik ve şampiyonluğu kazandık." dedi.

Maçta sakatlandığı anla ilgili duygularını da aktaran milli yıldız, "Her futbolcu takıma katkı sağlamak ister. O anda herşeyi düşünebiliyorsunuz. Hocanızın hamlesini bitiriyorsunuz, haftaya Şampiyonlar Ligi var onu düşünüyorsunuz, keza bugün şampiyonluk maçında takım arkadaşlarınızı yalnız bırakıyorsunuz. Ama biz iyi bir takımız, gireniyle çıkanıyla 24 kişilik bir takımız." diye konuştu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDE ŞANSLAR EŞİT"

Arda Turan, 24 Mayıs Cumartesi günü Portekiz'in Lizbon şehrinde Real Madrid ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi finaline de değindi. Turan, konuyla ilgili, şöyle konuştu:

"Haftaya finale gideceğiz. Umarım orada da şampiyon oluruz. Sakatlığımın boyutunu bilmiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynayıp oynayamayacağımı bilemiyorum. Zaten finalde kimin oynayacağı önemli değil. Önemli olan kazanmak. Zor maç herkesin yüzde 50 şansı var. Başarabiliriz. Her zaman ki gibi çok koşar çok mücadele edersek olur."

"FILIPE LUIS TÜRK İNSANINI ÇOK SEVER"

Milli futbolcu, Filipe Luis'in şampiyonluk kutlamalarındaki Türk bayraklı görüntüsünün sorulması üzerine, "Filipe Luis Türkler'e yakın bir insan. O da Soma'daki olaylara çok üzüldü. O, Türk bayrağını bana getirirken üstüne atmış. Hoş bir görüntü ortaya çıkmış. Filipe de Türk insanını zaten çok sever. Mükemmel bir insandır." dedi.

Arda Turan son olarak, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar