Arda Turan: Disiplinli oynamazsanız her maç zor

A Milli Futbol Takımı oyuncularından Arda Turan ve Onur Kıvrak, İsveç ile oynanacak özel maç öncesi Ankara 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında takımın son durumu ile ilgili görüşlerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Arda Turan: Disiplinli oynamazsanız her maç zor

A Milli Futbol Takımı oyuncularından Arda Turan ve Onur Kıvrak, İsveç ile oynanacak özel maç öncesi Ankara 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında takımın son durumu ile ilgili görüşlerini belirtti.

İsveç Milli Takımı ile karşılaşacak ay yıldızlılarda son antrenman öncesi Arda Turan ve Onur Kıvrak basın mensuplarının önüne çıktı. Her iki futbolcu, takımın son durumu, İsveç karşılaşması ve Avrupa Şampiyonası eleme gruplarındaki şansları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

2016 Avrupa Şampiyonası için çalışmalara başladıklarını ve yer aldıkları eleme grubunun hiç kolay olamadığını ifade eden Arda Turan, "Grubumuz hiç kolay değil. Disiplinli oynamazsanız her maç zor.’’ dedi. Futbol açısından Türkiye'nin çok önemli yeteneklerinin olduğunu, ancak bir konsantrasyon ve dikkat problemi yaşandığını dile getiren genç yetenek, "Ben her turnuvada olmak istiyorum. Avrupa Şampiyonası gördüm ve bunu yaşamanın ne kadar önemli olduğunun farkındayım. Arkadaşlarımıza da bu hisleri ve tecrübeleri aktarıyoruz. Umarım bu turnuvaya gideriz. Yaşımız ilerliyor, turnuvalar kaçıyor. Milli takım forması her şeyin üstünde. İnsanın ülkesine hizmet etmesi de en şerefli görev. Takımdaki genç arkadaşlarım için de bu durum böyle. Gelebilecekleri en yüksek nokta burası ve bunun farkında olmaları gerek. Bir futbolcu en özel şeyleri burada yaşar. Bu, paradan çok daha önemlidir. Burası seçilmişlerin yeri. Yarın burada olmayacak gibi mücadele etmeliler. Ülkenin de bu bilinçte olması gerekir." şeklinde konuştu.

Milli takımın yetiştirme yeri olmadığını düşündüğünün altını çizen Ardan Turan, milli takımın iyi ve üst düzey futbolcuların yeri olması gerektiğini savunarak şunları kaydetti: "Bu takımın bir yerlere gelememesinde benim de büyük suçum vardır. Gerçekten çok büyük şeyler kaybediyoruz. Turnuvayı televizyondan izlemek istemiyorum. Yapmak istediğim her şeyi yaptım. Çok çalıştığınız sürece mutlaka kazanırsınız. Dünya Kupası'nda favorim ise İspanya ve Brezilya. Takım arkadaşlarımın olduğu ekibin şampiyon olmasını isterim."

Milli kaleci Onur Recep Kıvrak ise İsveç karşısında amaçlarının izleyenlere iyi bir maç seyrettirmek olduğunu ifade ederek, "İnşallah güzel, zevkli bir maç olur ve kazasız belasız tamamlanır." dedi. Avrupa Şampiyonası elemelerinde grupta önemli ekiplerle mücadele edeceklerini kaydeden Onur Kıvrak, "Çok turnuva kaçırdık. Bu sefer kaçırmak istemiyoruz. Bu ülkemiz ve futbolcularımız için çok önemli. İnşallah başaracağız ve en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Milli takımda yer alan oyuncular ülkeyi temsil ediyor ve bundan büyük onur olamaz. Milli takıma gelen genç arkadaşlarımız çok kaliteli. Çok iyi bir ekibimiz var. Fatih Terim ile çalışmak genç arkadaşlarımız için büyük bir şans. Takım içinde diyaloğumuz çok iyi. Milli takım futbolcularıyız. Her kulüp taraftarı bizi sevse milli takım formalarıyla maçlara gelse her şey farklı olur. Halkımızın kırmızı beyaz formalar giymesini ve takımlarını destekledikleri gibi bize destek vermelerini bekliyoruz." sözlerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar