Antalyaspor'da Başkan Gencer gözyaşları dökerek genel kurul kararı aldı

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 2 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Medical Park Antalyaspor'da Gültekin Gencer başkanlığındaki yönetim kurulu olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı. Başkan Gencer, genel kurul kararının bıraktıkları...

Google Haberlere Abone ol
Antalyaspor'da Başkan Gencer gözyaşları dökerek genel kurul kararı aldı

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 2 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Medical Park Antalyaspor'da Gültekin Gencer başkanlığındaki yönetim kurulu olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı. Başkan Gencer, genel kurul kararının bıraktıkları anlamına geldiğini, bütün başarısızlıkların kendinden kaynaklandığını söyledi.

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Gültekin Gencer, takımın dünü, bugünü ve gelecekte ne olacağını değerlendirerek, dün akşam yaptıkları yönetim kurulu toplantısından çıkan kararı açıkladı. Gencer, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Başkan seçildiği dönemden bu güne kadar gelen süreçte yaşanan sıkıntıları anlatan Gencer, ilk olarak teknik direktör seçimine değindi.

Samet Aybaba ile anlaşırken, genç, hiçbir tecrübesi olmayan bir kişinin arkasında durmak yerine büyük bir teknik direktörün arkasında durarak daha rahat bir yönetim sistemi benimsediklerini anlatan Gencer, şöyle konuştu:

"Tecrübeli bir hocayla başlama düşüncesiyle yola çıktık. Maalesef ligi yedinci bitiren kadronun uzun yıllar burada olması teknik direktörle arasında uyum sürecini bir türlü aşamadı. Samet Aybaba ile ilgili tek bir şey söylemek istiyorum. Belki Samet Aybaba ile çok kişi ön yargılı olabilir ama şunu itiraf edebilirim; Sevmeseniz de taraftarla zaman zaman problem yaşamış olsa da belki sezon başında ve ortasında onun söylediklerini yapmış olsaydık takımla ilgili bir takım revizyonları yapmış olsaydık daha farklı noktalara gelebilirdik diye düşünüyorum."

Bu yaşanan süreçlerin ardından takımının küme düştüğünü hatırlatan Gencer, "Maalesef küme düştük. Hep beraber küme düştük. Her ne kadar şehir Antalya çok önceden küme düşmüşse de takım olarak biz de küme düştük." dedi.

Takımın küme düşmemesi için söz verdiğini hatırlatan Gencer, bu sözü tutmadığını söyledi. Gencer, takımın küme düşmesini kimsenin istemeyeceğini, bunun için de tarihte görülmemiş bir şekilde oyunculara prim vaat ettiğini söyledi.

Yapılan değerlendirmenin ardından yönetim kurulu kararını açıklayan Gencer, mayıs ayı içerisinde olağanüstü genel kurulu toplayacaklarını kaydetti. Alınan genel kurul kararını eski başkanlarla da paylaştığını söyleyen Gencer, şunları söyledi:

"Dün akşam karar doğrultusunda bu işi çok isteyen hevesliler varsa tabi ki herkesin önünü açmakta fayda var. Başka düşünce içinde olanlar vardır. Yeni seçilen büyükşehir belediye başkanının bir takım tasarrufları olabilir düşüncesiyle biz genel kurula gitme kararı aldık. Şimdiden hayırlı olsun.

İnşallah Antalyaspor için hayırlı oluyor. Antalyaspor aradığı yönetimi, başkanı bulabilir. Biz başarısız olduk. Sportif olarak başarısız olduk. Yönetim olarak hiçbir zaman yönetim kuruluma laf söyletmem. Ne olursa olsun teknik heyete futbolculara laf söyletmem. Şuana kadar 11 aylık süreçteki bütün başarısızlığı şahsım ve başkan olarak kabul ediyorum. Bütün başarısızlığın benden kaynaklandığını söylüyorum."

Gazetecilerin aday olacak mısınız? sorusuna da Gencer, "Aday çıkarsa kesinlikle aday olmayacağım. Ben şuan 3 yıl kulübün başkanıyım deyip istifa etmeyebilirdim. Ben de bütün söylemlere bütün herkes bu kadar istifamı istiyorsa. İstifamızın istendiği bir ortamda bizim durmamızın bir anlamı yok. İstifamızı vermiyoruz genel kurula gidiyoruz. Genel kurula gidiyoruz demek bırakıyoruz demektir bu. Ben bir aday çıkarsa olmuyorum. Ama dernek ve vakıf kabul etmezse onların bileceği bir iş." diye cevap verdi.

Gencer, kulübün önümüzdeki yıl şampiyon olabilmesi için 25 milyon liraya ihtiyacı olduğunu, talip olanlara açık bir şekilde söylediğini ifade etti. Başkan Gültekin Gencer, oyuncularına da eleştiri yöneltti. Teknik direktör Fuat Çapa'nın, 'Gerçekten Antalyaspor’da mı oynamak istiyorlar? Antalya’da mı oynamak istiyorlar?' sözünü hatırlatan Gencer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunu sormak lazım her gelen futbolcuya. Bu yılki tabloya baktığımız zaman hepsi Antalya’da oynamaya gelmişler. Antalyaspor’da oynamaya değil. Bu nedenle yerli ve yabancı oyuncuların menajerlerini kulübe davet ettik. Ayrılmak isteyen futbolcularla görüşeceğiz. Kararımızı da ondan sonra vereceğiz."

CİHAN

Yorumlar