Almanya'nın Cezayir karşısındaki performansı endişelendirdi

Dünya Kupası'nın ikinci turunda Cezayir'i uzatmalarda 2-1 yenerek tur atladığı karşılaşma Almanya'nın turnuvadaki en zayıf performansı olarak gösterildi. Hedefinde Dünya Kupası'nı kazanmak olan Panzerlerin Afrika temsilcisi karşısında özellikle...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın Cezayir karşısındaki performansı endişelendirdi

Dünya Kupası'nın ikinci turunda Cezayir'i uzatmalarda 2-1 yenerek tur atladığı karşılaşma Almanya'nın turnuvadaki en zayıf performansı olarak gösterildi. Hedefinde Dünya Kupası'nı kazanmak olan Panzerlerin Afrika temsilcisi karşısında özellikle ilk yarıda sergilenen futbolla çeyrek finalde eşleştiği Fransa karşısında işinin bir hayli zor olacağı yorumları yapıldı.

    

    Almanya, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Cezayir'i 2-1 mağlup ederek çeyrek final yükselmenin sevincini yaşasa da, zayıf rakibi karşısında sergilenen kötü futbol ve turun ancak uzatmalarda gelmesi büyük eleştirilere sebep oldu. Özellikle ilk yarıda sergilenen futbolla çeyrek finalde eşleştiği Fransa karşısında işinin bir hayli zor olacağı yorumları yapıldı. Hedefi Dünya Kupası'nı kazanmak olan Almanya'nın bu performansıyla yarı finali göremeden şampiyonaya veda edeceği belirtildi. Gruplarda pek fazla varlık gösteremeyen Panzerlerin Türk yıldızı Mesut Özil ise bu maçta attığı güzel gol ve iyi performansı ile taraflı tarafsız herkesin alkışını aldı.

    Karşılaşma Almanya basınında geniş bir şekilde yer aldı. Sportbild, "Ürküten galibiyet” başlığıyla verdiği haberde, Özil, Schürrle ve kaleci Manuel Neuer sayesinde Almanya'nın çeyrek finalde Fransa Milli Takımı ile karşılaşacağını yazdı. "Andre Schürrle ve özellikle mükemmel oynayan Manuel Neuer'in, Alman Milli Takımı'nı şanlı tarihinin en büyük rezaletinden koruduğu'' ifade edilen haberde, özellikle Neuer'in karşılaşmanın normal süresi içinde Alman Milli Takımı'nın geriye düşmesini engellediği ve maçta bir “libero” gibi oynayarak Almanya'yı sekizinci kez arka arkaya Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselmesini sağladığı kaydedildi.

    Die Welt gazetesinin internet sayfası da ‘'Bir kez daha böyle bir ilk yarı ve Almanya elenir'' başlığını kullanarak Alman Milli Takımı'nın Cezayir'e karşı çok sayıda hata yaptığı, Fransa'nın ise bu hataları affetmeyeceği belirtildi.

MERTESACKER SPİKERİ AZARLADI

    Takımın defans oyuncularından Per Mertesacker ise kendisine maçtan sonra sorulan soruları beğenmediği Alman İkinci Kanalı ZDF'nin muhabirini azarladı. Tecrübeli defans sorulan soruya “Önemli olan galip gelmemizdi, ne yani, güzel oynayıp da yenilse miydik?” şeklinde cevap verdi.

    Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, takımının birinci devrede çok kötü oynadığını, ancak ikinci yarıda toparladığına dikkat çekerek, “Galip gelme isteğimiz çok güçlüydü ve bundan dolayı başardık.” dedi. CİHAN

Yorumlar