Almanya, Brezilya karşısında ilkyarıyı 5-0 önde tamamladı, Klose tarihe geçti

FIFA 2014 Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya, ev sahipliği yaptığı organizasyonda büyük bir şok yaşıyor. Brezilya, Almanya karşısında ilk yarım saatte yediği 5 golle 5-0 geriye düştü. İlk yarı da bu skorla tamamlandı.Yarı final...

Google Haberlere Abone ol
Almanya, Brezilya karşısında ilkyarıyı 5-0 önde tamamladı, Klose tarihe geçti

FIFA 2014 Dünya Kupası yarı final maçında Brezilya, ev sahipliği yaptığı organizasyonda büyük bir şok yaşıyor. Brezilya, Almanya karşısında ilk yarım saatte yediği 5 golle 5-0 geriye düştü. İlk yarı da bu skorla tamamlandı.

Yarı final maçına seyirci desteği ve final arzusuyla başlayan Brezilya, Almanya karşısında 30 dakika dolmadan 5-0 geriye düştü. Belo Horizonte şehrindeki Estadio Mineirao Stadı'ndaki maçta Almanya'nın gollerini 11. dakikada Müller, 23. dakikada Klose, 24 ve 26. dakikalarda Kroos ve 29. dakikada da Khedira kaydetti.

Brezilya karşısında adeta şov yapan Almanya'nın yıldızı Miroslav Klose de, Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncu oldu. 2014 Dünya Kupası yarı final maçında Almanya'yı Brezilya karşısında 2-0 öne geçiren Klose, tarihe geçti. Polonya asıllı Alman oyuncu, Dünya Kupası finallerindeki gol sayısını 16'ya çıkardı ve Dünya Kupası finallerinin en golcü ismi oldu. Klose, 15 gollü Brezilyalı Ronaldo'yu geride bıraktı.

23. Dünya Kupası maçına çıkan Klose, 25 maçla rekoru elinde bulunduran Lothar Matthaus'un ardından 2. sıraya yükseldi. Golcü oyuncu, İtalyan efsanesi Paolo Maldini ile aynı sayıya ulaştı.

Almanya'yı 1-0 öne geçiren Thomas Müller ise Almanya'nın tarihindeki 2,000'inci golünü kaydetti. Alman Milli Takımı'nın ilk golünü 5 Nisan 1908'de Fritz Becker kaydetmişti.

CİHAN

Yorumlar