Almanya: 1 - Arjantin: 0

Stat: MaracanaHakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani, Carlos VeraAlmanya: Neuer, Lahm, Hummels, Boateng, Höwedes, Kroos, Schweinsteiger, Mesut Özil (Dk. 120 Per Mertesacker), Klose (Dk. 88 Mario Götze), Müller, Kramer (Dk. 31 Andre...

Google Haberlere Abone ol
Almanya: 1 - Arjantin: 0

Stat: Maracana

Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani, Carlos Vera

Almanya: Neuer, Lahm, Hummels, Boateng, Höwedes, Kroos, Schweinsteiger, Mesut Özil (Dk. 120 Per Mertesacker), Klose (Dk. 88 Mario Götze), Müller, Kramer (Dk. 31 Andre Schürrle)

Arjantin: Romero, Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo, Biglia, Macherano, Perez (Dk. 86 Fernando Gago), Lavezzi (Dk. 46 Sergio Agüero), Lionel Messi, Higuain (Dk. 78 Rodrigo Palacio)

Gol: Dk. 113 Mario Götze (Almanya)

Sarı kartlar: Dk. 29 Bastian Schweinsteiger, Dk. 34 Benedikt Höwedes (Almanya), Dk. 64 Javier Mascherano, Dk. 65 Sergio Agüero (Arjantin)

FIFA 2014 Dünya Kupası final maçında Almanya, Arjantin’i 1-0 mağlup ederek futbolda dünyanın en büyüğü olduğunu gösterdi.

Rio de Janeiro şehrinde bulunan dünyaca ünlü Maracana Stadı'ndaki mücadelede İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çalarken Almanya’nın golünü 113. dakikada Mario Götze attı. Arjantin ise karşılaşma boyunca herhangi bir gol kaydedemedi.

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası Final mücadelesinde Almanya ile Arjantin karşı karşıya geldi. Maracana Stadı'nda oynanan mücadelenin normal süresi 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında sahneye çıkan Mario Götze, Dünya Kupası'nı Almanya'ya götürdü.

İki takım da maç boyunca bir çok gol pozisyonunu değerlemezken 30. dakikada Higuain'in Arjantin adına attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu skorun ardından Almanya 1990 Dünya Kupası'nın tam 24 yıl sonrasında en büyük kupayı kazanmayı başardı.

Normal süresi 0 - 0 sona eren mücadelenin 113. dakikasında Mario Götze'nin golüyle mücadeleyi 1-0 kazanan Almanya'da kaleci Neuer 'Altın ELdiven' ödülünü alırken, Arjantin'in kaptanı Lionel Messi ise 'Altın Top' ödülünün sahibi oldu.

Dünya şampiyonu olan Almanya'nın kupasını ise FIFA Başkanı Blatter verirken Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakanı Angela Merkel de protokol tribününde tüm oyuncularını tek tek tebrik ettiler. İki kupa töreninde de büyük sevinç yaşadı.

CİHAN

Yorumlar