Albay: Her türlü olumsuzluğa rağmen kümede kalmayı başardık

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ercan Albay, bu hafta bay oldukları için sezonu tamamladıklarını belirtirken, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen kümede kalmayı başardıklarını söyledi.Adana Demirspor Teknik Direktörü Ercan Albay, Futbol...

Google Haberlere Abone ol
Albay: Her türlü olumsuzluğa rağmen kümede kalmayı başardık

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ercan Albay, bu hafta bay oldukları için sezonu tamamladıklarını belirtirken, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen kümede kalmayı başardıklarını söyledi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ercan Albay, Futbol Direktörü Ercan Aslankeser ve Yardımcı Antrenör Armağan Bozkaya ile birlikte bir toplantı düzenleyerek sezonun değerlendirmesini yaptı. Teklif yapılan çoğu hocanın görevden kaçtığı bir dönemde takıma imza attığını hatırlatan Albay, takımı kurtarabilme adına taşın değil, kayanın altına ellerini koyduklarını ifade etti.

Fiziki ve mental olarak takımın sıkıntılı olduğunu dile getiren Albay, "6 haftadır takım kaybediyordu. İki yönetim değişmişti. Hem fizik hem mental açıdan en aşağıya gelmiş takıma bir yerlere taşımanın zorluğu ortadaydı." dedi.

Göreve geldikten sonra kısa sürede yaptıkları çalışmalarla hem yeterli hem de disiplinli mücadeleyi ortaya koyduklarını vurgulayan Albay, birkaç maç sonra ise sıkıntıların tekrar ortaya çıkmaya başladığını hatırlattı. 40 puanın ligde kalmak için yeterli olmadığının farkında olduklarını söyleyen Albay, şöyle konuştu:

"Fethiye maçıyla lig bitti ve ligde kalmış takım olduk. Daha sonra antrenmana çıkmama olayları yaşandı. Bunlar takım için, teknik adam için iyi şeyler değil. O zaman müthiş bir çalışma yapmamıza rağmen ısrarlar oldu. Bu kabul edilebilir değildi. Mesajlar idmanda verilir ama maalesef olmadı. Sonuç olarak hem maçlara hem lige yanması kaçınılmazdı ve biz bunu da yaşadık."

Takımdaki sıkıntıların Manisa maçı öncesi ortaya çıkmaya başladığını vurgulayan Albay, "Manisa ve Maraş maçlarının önemli olduğunu söylemiştik. Bu maçlarda görevimizi yaptıktan sonra hakların aranmasını istemiştik. Ama antrenmanlara çıkmama olayları her dönemde yaşanmıştır. Oyuncuların 30 küsur maç başı alacakları var. Buna rağmen oyuncuların yaptıklarını kabul etmemiz mümkün değildir. Restleşmeye giderek takımın idmanı çıkmasını sağladık. Bunlara rağmen Demirspor'un kümede kalması gerçekleşmiştir. Bunda futbolcu kardeşlerimizin de basının da, taraftarımızın da herkesin emeği vardır." İfadelerini kullandı.

ADANA DEMİRSPOR'DA, BENİM ÇOCUĞUM, BENİM YEĞENİM ANLAYIŞI VAR

Gençleri takıma kazandırma noktasında gelen eleştirilere de cevap veren Albay, kendisinin gençlere değer veren karakterde olduğunu anlattı. Gençlerin kazandırılması için iyi bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Albay, "Biz gençleri oynatmaya da çalıştık. Sonuç olarak A2'den oyuncular aldık. Ama gençler ve Adanalı konusunda insanların hassasiyeti var ama bu fevri olmamalıdır. Yani benim çocuğum, benim yeğenim, benim akrabam. Demirspor’da bu yıllardır görülüyor. Biz hiç kimsenin anası babasının, dayısının çocuğuna bakmıyoruz. Bizim baktığımız yetenekli oyuncu konumu. Biz gençlere değer veren karakterdeyiz. Hakkı olanın burada olacağı, hakkı olmayanın da bir başkalarının istek ve arzularına yönelik hareket etmeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekiyor." dedi.

Albay ayrıca, facebook ve twitter hesabı bulunmadığını da açıkladı.

Futbol Direktörü Ercan Aslankeser ise Adana Demirspor’un her zaman hedefinin şampiyonluk olması gerektiğinin altını çizerek, gelecek yıl için teknik kadro ve kendilerinin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Adana Demirspor'u hedefe götürecek transfer listesinin hazır olduğunu ifade eden Aslankeser, gelecek yıl çok daha iyi bir yapılanmayla yola devam etmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar