Ajax tecrübesini gençlerle paylaşıyor

Futbola Hollanda'nın köklü kulüplerinden Ajax'ın altyapısında başlayan, bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen Baki Mercimek, tecrübelerini Spor Toto 2. Lig'de forma giydiği BUGSAŞ Spor'un genç yetenekleriyle paylaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Ajax tecrübesini gençlerle paylaşıyor
Futbola Hollanda'nın köklü kulüplerinden Ajax'ın altyapısında başlayan, bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen Baki Mercimek, tecrübelerini Spor Toto 2. Lig'de forma giydiği BUGSAŞ Spor'un genç yetenekleriyle paylaşıyor.

Hollanda doğumlu 33 yaşındaki savunma futbolcusu Baki, Türk futboluna hizmet etmeye devam ediyor. Türkiye kariyeri 2003 yılında Gençlerbirliği’ne transfer olmasıyla başlayan deneyimli savunma oyuncusu Baki, Spor Toto 2. Lig takımlarından BUGSAŞ Spor’un başarısı için ter döküyor.

Beşiktaş’ta 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında 50 maça çıkan ve A Milli Futbol Takımı’na kadar yükselen Baki, edindiği tecrübeleri, kariyerinin son dönemlerinde geleceğin yıldız adaylarına aktarıyor.

'Futbol her yerde futboldur'

Baki, AA muhabirine yaptığı izahatda, fiziksel imkanların el verdiği sürece deneyimli seviyede futbol oynamak istediğini belirterek, 'Hangi platformda, ülkede olursa olsun ayrım etmez. Türkiye’de Süper Lig seviyesinde de oynadım. A Milli Takım’a kadar arttım. Benim için futbol her yerde futboldur' diye konuştu.

Spor Toto 2. Lig’in atmosferinin ve kalitesinin Süper Lig’e oranla tabii şekilde daha alt seviyede bulunduğunu dile getiren Baki, 'Ancak burada da çok çok genç yetenekli arkadaşlarımız mevcut. Gençlere destekçi olmak benzeri bir sorumluluğum var. Bunların hepsine bir biçimde yardım sağlamaya çalışıyorum. 12 yıldır Türkiye’de futbol oynuyorum. Bize misal olmak yakışır' ifadelerini kullandı.

'Şampiyonluk favorim Beşiktaş'

Baki, eski ekibi Beşiktaş’ı da Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluğun en canlı adayı şekilde gördüğünü söyledi.
Beşiktaş’ın saldırı hattına övgü dolu sözler sarf eden Baki, 'Kanatlardan rakip ekibi yıpratan ve iyi oyun kuran kaliteli futbolcuları var. Demba Ba, Sosa, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Kerim Frei çok çok kaliteli isimler. Bunlara fasıla transfer çağında Tolgay Arslan da dahil oldu. Beşiktaş’ın gerçekten saldırı hattı çok çok güçlü. Şampiyonluk yarışında Beşiktaş’ı favori görüyorum' diye konuştu.

'Gurbetçi futbolcuların altyapısı güçlü'

Türk takımların gurbetçi futbolculara sıkı alaka göstermesi meselesinde ise Baki Mercimek, şunları kaydetti:
'Türkiye’de daha çok altyapıya kıymet verilmesi lazım. Yurtdışında futbolculara daha çok çok güveniliyor. Ayrıca yurtdışında altyapılarda verilen eğitim daha kapsamlı. Dolayısıyla gurbetçi futbolcuların daha canlı altyapıları var. Türkiye’ye gelip, ekmeklerini kazanmaları da gurbetçi oyuncular için fırsat.'

AA

Kaynak: FANATİK

Yorumlar