Ahmet Nur Çebi: Yabancı statüsünün değişmesine karşıyız

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, bazı kulüplerin gelecek yıl uygulanacak olan yabancı oyuncu statüsünün değişmesi gerektiğini ifade ettiğini ancak kendilerinin buna karşı olduğunu söyledi.Türkiye Futbol Federasyonu'nda...

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Nur Çebi: Yabancı statüsünün değişmesine karşıyız

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, bazı kulüplerin gelecek yıl uygulanacak olan yabancı oyuncu statüsünün değişmesi gerektiğini ifade ettiğini ancak kendilerinin buna karşı olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda Kulüpler Birliği ile Federasyon arasında yapılan görüşmenin bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çebi, "Bugünkü toplantı iki gündem maddesi ile yapıldı." diyerek şunları söyledi:

"Bir küfürle ilgili ceza konusu ikincisi de yabancı oyuncu sayısı. Biliyorsunuz yabancı oyuncu konusunda daha önceden alınmış olan 5+0+3 kararı var. Burada bazı kulüplerin değişik talepleri vardı. Onlar konuşuldu. Biz kulüp olarak 5+0+3'ün devam etmesini istiyoruz. Ona göre tranfser politikası yaptık. Alınacak karar 2 veya 3 yıl sonra başlatılması olabilirdi. Her kulüp kendi yönetim kurulunda alacağı kararı yazılı olarak Kulüpler Birliği'ne onlarda federasyona iletecek."

Ahmet Nur Çebi, kulüp olarak yabancı oyuncu sayısı konusunda 5+0+3 olması konusundaki görüşlerini de yazılı olarak bildireceklerini kaydetti.

Yabancı oyuncu sayısı konusunda TFF'nin, kulüplerden oy birliği ile bir karar alınıp gelinmesi şeklinde bir isteğinin olduğunu ifade eden Ahmet Nur Çebi, "Bazı kulüpler 6+2 kararına katılmıyor. Biz de katılmıyoruz. Sonrasında federasyon yönetim kurulu karar verecek. Federasyon aynı zamanda üç yıl garanti istedi. Her yıl başka tekliflerle gelinmesini istemiyorlar."

ÖKSÜZ: 15 KULÜP DEĞİŞİM İSTİYOR

Kasımpaşa Kulübü Başkanı Hasan Hilmi Öksüz de "Yabancı oyuncu konusunda görüşlerimizi federasyona ileteceğiz. Uygulama nasıl başlar bilemiyoruz. 15 kulüp yabancı oyuncu sayısının değişmesini istiyor. Hem fikirler ancak üç kulüp çekimser duruyor. Herkes kararını beyan edecek. Sonrasında Federasyon ne karar verir bilmem. Bütün kulüpler hem fikir olursa bir sıkıntı olmaz. Eğer tahkime itirazlar olmazsa bu süreç başlar." diye konuştu.

Öksüz, Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor ve Beşiktaş'ın 6+2'ye çekimser kaldığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar