Ahmet Kuru, futbol kariyerini sonlandırdı

- Orduspor'u 26 yıl sonra Süper Lig'e taşıyan golü atan Ahmet Kuru, futbolu bıraktığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Kuru, futbol kariyerini sonlandırdı


ORDU (AA) - Orduspor'un 2010-2011 sezonunda Süper Lig'e çıkmasını sağlayan golü atan forvet oyuncusu Ahmet Kuru, futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Orduspor'un futbolcusu Ahmet Kuru, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, geçen sezon Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) aldığı 6 aylık doping cezasının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından uzatılması nedeniyle futbol kariyerini sonlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen sezon TFF'den aldığım 6 ay cezayı Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), yetersiz bulup TFF ve benimle ilgili CAS'a şikayette bulunmuş. Bunun üzerine CAS'ın cezamı uzatmış olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Haksız yere aldığım bu cezayla maalesef futbol kariyerimi sonlandırmak zorunda kalıyorum. Şükürler olsun oynadığım 15 sezonda büyük sakatlıklar geçirmedim. Yaklaşık 400 maçta 120 gol attım. Kariyerimde en değerli başarım, 2011 yılında Orduspor'u 26 yıl sonra Süper Lig'e taşıyan golü atmaktı."

Açıklamasında, futbol kariyeri boyunca kendisine destek olanlara teşekkür eden Ahmet Kuru, "En güzel zamanında bıraktığım ve en zor zamanında yine formasını giydiğim büyük Orduspor Kulübüne, başkanımıza, çalıştığım hocalarıma, takım arkadaşlarıma, tüm kulüp personeline ve tabii ki muhteşem büyük Orduspor taraftarına, iyi ve kötü günümde her zaman yanımda olup en büyük destekçim olan eşime ve aileme sonsuz teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar