Aerobik cimnastik: Federasyon Kupası ve lig müsabakaları

- Manisa'da başlayan Aerobik Cimnastik Federasyon Kupası ve Cimnastik 1., 2. ve 3. Lig müsabakalarında, 13 ilden 215 sporcu mücadele edecek

Google Haberlere Abone ol
Aerobik cimnastik: Federasyon Kupası ve lig müsabakaları

MANİSA (AA) - Aerobik Cimnastik Federasyon Kupası ve Cimnastik 1., 2. ve 3. Lig müsabakaları, 13 ilden 215 sporcunun katılımı ile Manisa'da başladı.

Federasyon Kupası ve Lig mücadelesinin başlaması nedeniyle Manisa Atatürk Spor Salonu’nda açılış töreni düzenlendi.

Törene katılan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, konuşmasında, küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerindeki sporcuların lig ve kupada ter dökeceklerini söyledi.

Yılın son organizasyonu olması nedeniyle kulüplerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyona 13 ilden 215 sporcunun katıldığını bildiren Bağcı, şunları söyledi:

"Özellikle son dönemlerde Ayşe Begüm Onbaşı’nın aerobik cimnastikte almış olduğu yaş grupları dünya şampiyonluğu, Tutya Yılmaz’ın olimpiyat oyunlarında artistik cimnastikte yedek finalist olarak finale kalması, cimnastiğe olan ilgiyi ciddi anlamda arttırdı. Aerobik cimnastik branşında ise en başarılı iller arasında Manisa yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının, Spor Genel Müdürlüğünün 81 ilde cimnastik antrenörlerinin istihdam edilmesinin zorunlu kılınmasıyla beraber ciddi anlamda bir talep olduğunu ve bu talebe karşılık verebilmek için tesisleşmeyle ilgili ciddi projeler olduğunu söyleyebilirim."

Konuşmaların ardından küçükler kategorisinde müsabakalar başladı. Organizasyonda yarın ise diğer 3 kategoride mücadeleler yapılacak.

Yorumlar