A Milli Grekoromen Güreş Takımı, İstanbul'da coşkuyla karşılandı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile takım klasmanında Avrupa ikincisi olan A Milli Grekoromen Güreş Takımı, İstanbul'da coşkuyla karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
A Milli Grekoromen Güreş Takımı, İstanbul'da coşkuyla karşılandı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile takım klasmanında Avrupa ikincisi olan A Milli Grekoromen Güreş Takımı, İstanbul'da coşkuyla karşılandı. Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ise omuzlara alındı.

    Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen stilde 130 kiloda üst üste 3, toplamda da 4. Avrupa şampiyonluğunu kazanan Rıza Kayaalp, geçen sene olduğu gibi bu senede Türk bayrağını göndere çektiği için mutlu olduğunu söyledi. Milli güreşçi, "Tabi benim hedefim her zaman zirvede kalmak, altın madalya almak ve ülkeme de yeni yeni şampiyonluklar kazandırmak. Bunun içinde gereken çalışma ve hazırlığı yapıp Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na katılıyorum. Orada da Allah'a şükür emeğimin karşılığını alıyorum. Ülkeme de madalyalar kazandırmaya devam ediyorum. Bundan sonraki inşallah hedefimde de eksik olan olimpiyat madalyamı 2016 Rio Olimpiyatları'nı da kazanmak." diye konuştu.

    Madalyalarda bir tek olimpiyat madalyası eksik olan Rıza Kayaalp, bu yüzden evlenemediğini şaka yoluyla ifade ederek şöyle konuştu: "Anneme ve babama evlenmek istediğimi söylüyorum önce olimpiyat madalyası diyorlar onlardan umut bulamayınca anneanneme ve babaanneme söylüyorum onlarda aynı şeyi söylüyor. Onlarda çok inanmışlar. Çünkü 2005'den beri madalya kazanıyorum. Onun için eksik olan olimpiyat madalyasını kazanmak istiyorum."

    96 kiloda gümüş madalya kazanan Cenk İldem ise "Takım olarak güzel bir mücadele verdik. Tabi gönül isterdi ki sekiz sıklette de sekiz madalya ile dönelim ama olmadı. Bu benim Avrupa Dünya Şampiyonası'nda 10. madalyam Avrupa'da da 3 madalyam. Bu sefer gümüş oldu. Ama bu savaşımız mücadelemiz devam edecek. Her zaman kürsüde zirveye giyme çabamızda devam edecek. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Bu gümüş madalyayı da dünyada altına çevirmek için çalışacağız." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar