7. Aroma Akseki Dağ Koşusu gerçekleşti

Türkiye Atletizim Federasyonu ve Aroma’nın katkılarıyla gerçekleşen '7. Aroma Akseki Dağ Koşusu', Antalya’nın Akseki ilçesinde yapıldı. Koşu, 97 sporcunun katılımıyla Genç Bayanlar, Genç Erkekler, Büyük Bayanlar ve Büyük Erkekler...

Google Haberlere Abone ol
7. Aroma Akseki Dağ Koşusu gerçekleşti

Türkiye Atletizim Federasyonu ve Aroma’nın katkılarıyla gerçekleşen '7. Aroma Akseki Dağ Koşusu', Antalya’nın Akseki ilçesinde yapıldı.

Koşu, 97 sporcunun katılımıyla Genç Bayanlar, Genç Erkekler, Büyük Bayanlar ve Büyük Erkekler olmak üzere dört kategoride gerçekleşti. Sporcular ve halkın yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, şampiyonanın ilk koşusu Genç Bayanlar kategorisinde Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk tarafından tabanca atışı ile başlatıldı.

Organizasyonda Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aksu, Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk ve Akseki’den çok sayıda protokol mensubu yer aldı.

Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında derece alan birçok başarılı sporcunun katıldığı, dört ayrı kategoride gerçekleşen yarış, heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu.

4 bin 200 metre koşulan Genç Bayanlar kategorisinde Van ‘dan katılan Bahar Atalay 19 dakika 12 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Samsun’dan katılan Ümran Sedef Kantekin ve 19 dakika 28 saniyelik derecesiyle ikinci, Aydın’dan katılan Fadime Sarı ise Kantekin'in ardından üçüncü oldu.

8 bin 400 metre koşulan Genç Erkekler kategorisinde, Ağrı’dan katılan Şehmus Sarıhan 33 dakika 22 saniyelik derecesiyle birinci olurken, Ağrı’dan katılan Ramazan Karagöz ikinci, Bitlis bölgesinden Mustafa İnan ise üçüncü olarak yarışı tamamladı.

8 bin 400 metre koşulan Büyük Bayanlar kategorisinde de Afyonkarahisar’dan Burcu Büyükbezgin 38 dakika 10 saniyelik derecesiyle birinci olurken, İzmir’den katılan Seyran Adanır ikinci, Ankara’dan katılan Yasemin Can ise üçüncü oldu.

12 bin 600 metre koşulan Büyük Erkekler kategorisinde ise Gümüşhane’den Ercan Muslu 49 dakika 43 saniyelik derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 6 kez Avrupa Şampiyonu olan Antalya’dan katılan Ahmet Aslan elde etti. Mardin’den katılan Akif Kıtır da yarışı 3. tamamladı.

Her kategoride ilk üçe giren sporcuları Atletizm Federasyonu madalya ile, Aroma ise Cumhuriyet Altını ve başarı belgesiyle ödüllendirdi. Ayrıca yarışmaya katılan her sporcuya Aroma tarafından katılım belgesi verildi.

Bu yarışta ilk 4’e girerek Türkiye Dağ Koşusu Milli Takımı’na seçilen sporcular, 12 Temmuz'da Fransa’da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşuları Şampiyonası’nda mücadele edecek ve Türkiye'yi temsil edecekler. CİHAN

Yorumlar