52. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali

- Festival kapsamında Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan adına yağlı güreş düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
52. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali

TEKİRDAĞ (AA) - 52. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında, Başpehlivan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan adına düzenlenen yağlı güreşlerde, Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Tekirdağ sahilindeki güreş alanında yapılan yağlı güreşlere çeşitli boylarda çok sayıda pehlivan katıldı. Başpehlivanlık için Kırkpınar'da derece almış başpehlivanlar da mücadele etti.

Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak, müsabaka öncesi kıspet giyerek güreş alanına çıktı. Yarışmacılara başarılar dileyen Albayrak'a daha sonra güreş madalyası ve Kırkpınar tablosu hediye edildi.

Başpehlivanlık finalinde Ali Gürbüz, Güngör Ekin ile karşılaştı. Yaklaşık 15 dakika süren zorlu final mücadelesinde rakibinin sırtını yere getirmeyi başaran Gürbüz, başpehlivan oldu.

Gürbüz'e altın madalyası Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından verildi. Yapılan güreş ağalığı ihalesini de Halil Sayı 24. defa aldı.

Başpehlivan Gürbüz, final mücadelesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün güzel müsabakaların olduğunu belirtti.

Bu etkinliği düzenleyen herkese çok teşekkür ettiğini aktaran Gürbüz, "Güzel müsabakalar oldu, birinci oldum. Devamlı performansımın üzerine koya koya gidiyorum. İnşallah Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne kadar tam formumu yakalayıp altın kemeri almak istiyorum." diye konuştu.

Yorumlar