17 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı'nın dünya ikincisi olması

- 17 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Elbaş: - "Böylesine iyi bir organizasyonu ikinci olarak bitirmek güzel. Bundan dolayı da mutluyuz" - TBF Erkek Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü İziç: - "Takım olmanın ne demek ve ne kadar önemli olduğunu burada bu çocuklar gösterdi" - FIBA Avrupa Başkanı ve TBF Onursal Başkanı Demirel: - "Gelecek nesillerin bu kadar başarılı olması beni de gururlandırıyor. İnşallah önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı madalya alır"

Google Haberlere Abone ol
17 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı'nın dünya ikincisi olması

ZARAGOZA (AA) - İspanya'nın Zaragoza kentinde düzenlenen Erkekler 17 Yaş Altı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Milli Takım'ın ikinci olması, oyunculara ve teknik heyete sevinç yaşattı.

Türk basketbolunun en önemli başarılarından birine imza atan 17 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı'nın Başantrenörü İsmail Fatih Elbaş, madalya töreninden sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada ABD gibi basketbolda gerçekten çok ilerde bir ülke ile finalde oynamanın takım için çok iyi bir tecrübe olduğunu belirterek "Böylesine iyi bir organizasyonu ikinci olarak bitirmek güzel. Bundan dolayı da mutluyuz." dedi.

TBF Erkek Milli Takımlar Altyapı Koordinatörü Nihat İziç de "İlk defa böyle bir turnuvaya katılıyoruz ve final maçına kadar çocuklar çok başarılı mücadele verdiler. Açıkçası bu neticeyi beklemiyordum. Çok mutluyum. Takım olmanın ne demek ve ne kadar önemli olduğunu burada bu çocuklar gösterdi." diye konuştu.

17 Yaş Altı Erkek Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Ahmet Can Duran da "Bizim için gerçekten iyi bir turnuvaydı. Birinciliği istedik ama olmadı. Yine de ikinci olduğumuz için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Bu arada Türk basketbolunda ilk defa kazanılan dünya ikinciliği sonrası basketbolculara veya teknik heyete şampiyona öncesinde herhangi bir prim sözü verilmediği öğrenildi.

Konuyla ilgili yöneltilen sorulara ise Başantrenör Elbaş, "Prim konusunda bir şey denmedi. Zaten bizler bu tarz organizasyonlarda sadece milli bayrağımızı göndere çektirmek için çabalıyoruz. Herhangi bir beklentimiz de yok. Olursa çok mutlu oluruz ama olmasa da bir beklentimiz yok." yanıtını verdi.

Takım kaptanı Duran da "Primle ilgili bize bir şey demediler ama her türlü maddi, manevi desteğe açığız." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, takıma destek vermek ABD ve Türkiye arasında oynanan final maçını izlemeye Zaragoza'ya gelen FIBA Avrupa Başkanı ve TBF Onursal Başkanı Turgay Demirel de şunları kaydetti:

"Başta Nihat İziç olmak üzere, tüm kadroyu ve oyuncuları gönülden tebrik ediyorum. Türkiye basketbolu alt yapılarda çok iyi sonuçlar alıyor. Bu da onun bir örneği oldu. Amerika ile final oynamaları ve gelecek nesillerin bu kadar başarılı olması beni de gururlandırıyor. İnşallah önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı madalya alır."

Yorumlar