Yıldırım ve Bahçeli anlaştı

Yeni anayasa için en kritik görüşme niteliğinde olan Yıldırım-Bahçeli görüşmesi uzlaşmayla sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım ve Bahçeli anlaştı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, saat 14.00'te başladı. Yaklaşık bir saat süren görüşmeden uzlaşma çıktı.

İki lider görüşme sonrasında kameraların karşısına geçti. Toplantıda ilk olarak konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şu ana kadar gelinen noktayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, çok yakın bir zamanda TBMM'ye bir metin sunulacağını söyledi. Bahçeli, hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Bahçeli, "Bugünkü görüşmemiz de son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde TBMM'ye bir metin sunulmuş olacaktır. Meclise sunulmuş olan metnin, artık Meclisin değerlendirmesi ışığında sonuçlandığı takdirde, memleketimiz için hayırlı sonuçlar vereceği inancındayım." ifadesini kullandı.

TASARIYI AK PARTİ SUNACAK

Bahçeli'den sonra konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise, uzun zamandır devam eden görüşmelerden olumlu sonuç çıktığını, AK Parti'nin hazırladığı yeni anayasa taslağının TBMM'ye sunulacağını söyledi. Yıldırım, "Milletimiz artık sistem tartışmalarıyla zaman kaybetsin istemiyoruz. Yapılacak sistem değişikliği bellidir" dedi. 

TASARININ İÇERİĞİ

Yasa tasarısında, Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiğinin devam etmesi öngörülüyor. 

UZLAŞILAN TASARI MECLİSE GELİYOR

İki liderin üzerinde uzlaştığı yeni anayasa taslağının önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilmesi bekleniyor. 

Yorumlar