TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü

- Kahraman, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yu kabul etti

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yu kabul etti.

Kahraman, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto'yu kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Macaristan ve Türkiye'nin dost olduğunu vurguladı.

Kahraman, "Aynı zamanda akrabalık bağımız var. Akrabayız ve müttefikiz. Macar halkının, Türk milletinin gönlünde apayrı bir yeri vardır. 15 Temmuz'daki darbe dolayısıyla gösterdiğiniz hassasiyete ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

- "Vahşice bir saldırı yapıldı"

Peter Szijjarto'da kabülden dolayı Kahraman'a teşekkürlerini iletti.

Szijjarto, 14 yıldır parlamenter olduğunu ve parlamento diplomasisine özel bir önem atfettiğini belirterek, TBMM'ye yapılan saldırının ise vahşice olduğunu kaydetti.

Meclis'e yapılan saldırı ve darbe girişiminin aynı zamanda demokrasiye karşı yapıldığına dikkati çeken Szijjarto, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz, ilk andan itibaren bu konuda görüşümüzü bildirdik. Net olarak bu olanların terör saldırısı olduğunu söyledik. Avrupa'nın tepkilerini görerek, hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sayın Başkan, emin olabilirsiniz ki darbe girişimine karşı yapılanlarla ilgili olarak bizden hiçbir zaman eleştirisel ifadeler duymayacaksınız. Biz, darbe girişiminin çok ciddi bir durum olduğu konusunda netiz, böyle ciddi bir konuya ciddi bir şekilde cevap verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Avrupa güvenliği için Türkiye'nin istikrarının çok büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Aslına bakarsanız, Türkiye'nin istikrarına saldırının, Avrupa güvenliğine saldırı olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bundan sonra da gelecekte de desteğimiz aynı şekilde olacaktır."

Konuşmaların ardından kabul, basına kapalı devam etti.

Yorumlar