Sudanlı gazeteci ve akademisyenler TBMM'de

- Türkiye-Sudan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Akyürek: - "İnançlı görünmeleri bizleri yanılttı. Yıllarca devlet kadrolarında istihdam edildiler, her türlü maddi, manevi destek verildi. Bu kadar acımasız bir örgüt olduklarını hesap edemedik. Eğitimi bahane ederek bütün dünyada örgütlendiler. Amaç eğitim olunca bütün dünya hoşgörüyle yaklaştı. Ancak amaçları farklıymış, amaçları ülkemizi ele geçirmekmiş"

Google Haberlere Abone ol
Sudanlı gazeteci ve akademisyenler TBMM'de

TBMM (AA) - Sudan Ankara Büyükelçiliği ve Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanlığı iş birliğinde, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan Sudanlı heyet, Meclis'te,Türkiye-Sudan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Akyürek ve grup üyesi milletvekillerini ziyaret etti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi hakkında heyeti bilgilendiren Akyürek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa TBMM'nin bombalandığını, insanların üzerine ateş açıldığını, vatanına sahip çıkmak için sokağa çıkan insanların şehit edildiğini belirtti.

Diğer ülkelerin de FETÖ'ye karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Akyürek, "İnançlı görünmeleri bizleri yanılttı. Yıllarca devlet kadrolarında istihdam edildiler, her türlü maddi, manevi destek verildi. Bu kadar acımasız bir örgüt olduklarını hesap edemedik. Eğitimi bahane ederek bütün dünyada örgütlendiler. Amaç eğitim olunca bütün dünya hoşgörüyle yaklaştı. Ancak amaçları farklıymış, amaçları ülkemizi ele geçirmekmiş. Bunlara inanmayın, güvenmeyin, bunlar bir terör örgütü." diye konuştu.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, konsey olarak, 29 ülkeden 151 üniversiteye başkanlık yaptıklarını anlattı.

Türkiye'de 1974 yılında biri PKK, diğeri FETÖ olmak üzere iki terör örgütü kurulduğunu kaydeden Azizoğlu, terör örgütlerinin sadece Türkiye'nin birliği, beraberliği için değil, Müslüman alemi için de bir tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da Türkiye'de gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası Sudan'ın, üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade ederek, müslüman ülkelerin birbirlerini desteklemeleri gerektiğini kaydetti.

Özcan, batı ülkelerinin Müslümanları birbirine kırdırmaya yönelik projeleri hayata geçirmeye çalıştığını bildirdi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İslam aleminin, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna işaret ederek, ülkeler arasındaki dostluk gruplarına bu konuda önemli görevler düştüğünü anlattı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında Sudan'ın FETÖ'ye ait okulları kapattığını ve takdir edilecek bir tavır sergilediğini vurguladı.

Yorumlar