Şener'i hangi ilden aday gösterildiği belli oldu

AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in CHP kontenjanından Konya'da aday gösterildiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Şener'i hangi ilden aday gösterildiği belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MYK ve PM toplantısında milletvekili adaylarına son şeklini verdiği, eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti kurucularından Abdüllatif Şener’in Konya’dan aday gösterildiği ifade edildi.

Öte yandan CHP'nin Konya listesinde ikinci sıra ise, Saadet Partisi kontenjanına ayrıldı.

Daha önce Saadet Partisi ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olabileceği konuşulan Abdüllatif Şener'in adı milletvekilliği için de sıkça dillendiriliyordu.

Şener, BBC Türkçe'ye açıklamalarda bulundu. 'Aday olacak mısınız?' sorusuna yanıt veren Şener, "Muhtemelen bu seçimlerde milletvekili adayı olacağım. Ama şu anda partiler aday listelerini ilan etmedikleri için herhangi bir sürpriz ile karşılaşmak da mümkündür. Onun için başka bir açıklama yapmak doğru olmaz." dedi.

Şener, 'Parti adını söylemiyorsunuz sanırım?' sorusu üzerine, "Hayır, Cumhuriyet Halk Partisi" yanıtını verdi.

50'NİN ÜZERİNDE İSİM YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEDİ

Aralarında Haluk Pekşen, Mustafa Balbay, Eren Erdem, Barış Yarkadaş, Zeynep Altıok, Şenal Sarıhan, Musa Çam, Erdin Bircan, Hüsnü Bozkurt, Necati Yılmaz, Hilmi Yarayıcı, Niyazi Nefi Kara, Elif Doğan Türmen ve İlhan Cihaner'in de bulunduğu bazı milletvekilleri aday listesinde yer almadı.

İYİ PARTİ'YE GEÇEN VEKİLLERİN TAMAMI YENİDEN ADAY

İYİ Parti'ye katılan, daha sonra yeniden partilerine dönen 15 milletvekilinin tamamı aday listesinde yer aldı.

ENİS BERBEROĞLU YENİDEN ADAY

Tutuklu bulunan eski İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, eski CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, KHK ile üniversiteden ihraç edilen anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun da CHP'in milletvekili aday listesinde yer aldığı belirtildi.

Yorumlar