Rusya ile düzelen ilişkiler komisyonlara da yansıdı

- Meclis Dışişleri Komisyonu, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden olumlu bir sürece girmesinin ardından gündemine bu ülkeyle ilgili kanun tasarılarını aldı - Komisyon bu hafta 2 ülke arasındaki bazı anlaşmaların onaylanmasına ilişkin 3 ayrı tasarıyı görüşecek

Google Haberlere Abone ol
Rusya ile düzelen ilişkiler komisyonlara da yansıdı

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden olumlu bir sürece girmesi, Meclis gündeminde de etkisini gösterdi.

Geçen yıl 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi 2 ülke arasında yeni bir süreci başlatmıştı.

Uçağın düşürülmesinin ardından olumsuz etkilenen ilişkiler, 2016 yılında özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in adımlarıyla normalleşmeye başladı.

Gelinen noktada, pek çok alanda karşılıklı ilişkilerin yeniden kurulmaya başlanmasının etkileri Meclis gündemine de yansıdı.

TBMM Dışişleri Komisyonu geçen yılın sonlarında gerilen ilişkilerin yeniden olumlu bir noktaya evrilmesi sonrasında gündemine, Türkiye ve Rusya arasında bazı ikili anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarını aldı.

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan başkanlığındaki komisyon, 29 Kasım Salı günü, Rusya gündemiyle toplanacak.

Toplantıda, 2 ülke arasında adli yardımlaşma, suçluların iadesi ve karşılıklı defin yerleri ile Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesi'ne ilişkin 3 tasarı görüşülecek.

Dışişleri Komisyonunun ele alacağı 3 tasarı şunlar:

- Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasında Cezai Konularda Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.

- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türkiye Cumhuriyeti Topraklarında Bulunan Rus Defin Yerleri ile Rusya Federasyonu Topraklarında Bulunan Türk Defin Yerleri Hakkında Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.

- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Türk Akımı Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı.



Yorumlar