Kılıçdaroğlu: İspatlarsam istifa edecek misin?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 138'inci madde uyarısına ilginç iddialarla cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Senin hükümetlerinin yargıya talimat verdiğini belgelersem istifa edecek misin?" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: İspatlarsam istifa edecek misin?

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın anayasanın 138. maddesi üzerinden yaptığı eleştirilere yönelik "Hâkimlere talimat verdiğini ispat edersem, onurunla istifa edecek misin?" dedi. CHP lideri 15 Temmuz darbe girişimi linç edilen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin'in de adaletini arayacaklarını belirterek, "Hava harp Okulu öğrencisi, Murat Tekin linç edildi. Bunun hakkını kim arayacak? Adaleti savunan bizler arayacağız. Bu çocuk belki gidip bir siyasi partiye de oy vermedi. Biz onu savunacağız." diye konuştu.

MİT TIR'ları davasından mahkum olan Enis Berberoğlu'nun tutuklanması üzerine başlayan yürüyüşün 6'ncı gününde Çamlıdere yol ayrımında sembolik grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

CHP'ye oy vermiş veya vermemiş, sempati duysun veya duymasın, eğer bir haksızlığa uğramışsa ben haksızlığa uğramışımdır. O nedenle adalete karşı durmak değil, adaleti sağlamak insanlığın görevidir. Ben insan gibi yaşamak istiyorsam, komşularıma, hiç tanımadığım insanlara selam vermek istiyorsam adalet olmak zorundadır. Adaletin olmadığı yerde devlet yoktur. Adaletin olmadığı yerde insan yoktur. Bize doğuştan gelen haklarımızı veya anayasal haklarımızı lütuf olarak sunmaya çalışanlar var.

Efendim yürüyorsunuz, lütfediyoruz biz size. Bunu tarihte firavunlar söylerdi, günümüzde de diktatörler söylüyor. İnsan olarak doğdum, benim doğuştan haklarım vardır. Demokratik bir ülkede yaşıyorum, anayasal haklarım vardır. Birisi benim haklarımı bana bir lütuf olarak hatırlatıyorsa ben de ona diktatörlüğünü hatırlatıyorum. Sen diktatörsün diyorum. 

Geçenlerde biri demiş ki, anayasanın 138'inci maddesi var. Ne diyor okuyayım; hiçbir organ, hiçbir makam, hiçbir merci yargı kararlarının uygulanmasında tavsiye ve telkinde bulunamaz. Ben buna uyuyorum, böyle bir yetkim de yok benim. Bu düzenleme iktidar sahipleri için getirilmiştir. Şimdi ben buradan açık ve net çağrı yapıyorum. Bana 138'inci maddeyi hatırlatan beyefendiye çağrı yapıyorum; senin hükümetinin mahkemelere genelge gönderdiğini ben ispat edersem, onurlu ve namuslu bir şekilde istifa edecek misin?

Evet, bir daha söylüyorum. Senin ve hükümetinin hakimlere, mahkemelere talimat verdiğini ispat edersem ben, sen namuslu bir insan gibi görevinden istifa edecek misin? Ben de şu sözü veriyorum, ben ispat edemezsem siyaseti bırakacağım.

Yorumlar

kadir yargı senin yani fetö nün elinde değilmiydi şimdi kaçtı elşinizden yürü fizana