Halep yanarken CHP ağzındaki baklayı çıkardı

Beşar Esad ve Rusya'nın günlerdir dünya tarihine geçecek katliamlara imza attığı Halep'te insanlık ayaklar altına alınırken CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, Suriye'de çözüm için Beşar Esad ile çalışılması gerektiğini savundu. Yılmaz bununla da yetinmedi, Türkiye'nin ÖSO'yu Esad ile barıştırmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Halep yanarken CHP ağzındaki baklayı çıkardı
Sonhaberler / Haber Merkezi 

CHP'nin eski konsolos milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM'de yaptığı konuşmada partisinin Suriye politikasını ortaya koyan açıklamalarda bulundu. Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin Esad ile çalışması gerektiğini savundu. 

TBMM'nin yeni yasama yılında görüşülen Suriye ve Irak tezkereleri üzerine söz alan CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisinin Suriye politikasıyla ilgili önemli ipuçları verdi. Yılmaz, Türkiye'nin Suriye politikasının yanlış olduğunu, Suriye'de Beşar Esad rejimiyle birlikte çalışılması gerektiğini ifade etti. Suriye'de hala en güçlü tarafından Beşar Esad olduğunu savunan Öztürk Yılmaz, DAEŞ'e karşı desteklenmesi gerektiğini savundu. 

Özgür Suriye Ordusu(ÖSO)'nun Suriye'de alınacak topraklarda kontrolü sağlayamacağını, böyle bir gücünün olmadığını ileri sürdü. Türkiye'nin ÖSO'yu destekleyen ülke olarak ÖSO ile Beşar Esad'ı barıştırması gerektiğini de sözlerine ekleyen Yılmaz, hükümetin de ÖSO'ya inanmadığını ileri sürdü. 

Musul'un doğusunun Peşmerge'ye, batısının ise Irak hükümetine verilmek istendiğini ileri süren Yılmaz, Türkiye'nin burada yapabileceği hiçbir şey olmadığını söyledi. 

Öztürk Yılmaz, Musul'da DAEŞ tarafından esir alınan 49 Türk vatandaşı arasında bulunuyordu. 

Yorumlar