Finlandiya heyeti, TBMM'de

- Finlandiya heyeti, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Finlandiya heyeti, TBMM'de

TBMM (AA) - Finlandiya Milletvekilleri Eva Biaudet, Krista Mikkonen ve Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo'nun yer aldığı heyet, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu'nu ziyaret etti.

Katırcıoğlu, Finlandiya ile Türkiye'nin 90 yılı aşkın iyi ilişkiler içinde olduğunu söyledi. Finlandiya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği konusunda ve 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde gösterdiği destekten dolayı heyete teşekkür eden Katırcıoğlu, darbe girişimi hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi sadece bir darbe değil, işgal ve bölme girişimi ile karşı karşıya kaldığına değinen Katırcıoğlu, "Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile demokrasisine, insan haklarına sahip çıkan Türk milleti, sokağa çıkarak, silahlı terör örgütü mensuplarına karşı sadece Türk bayrakları ile mücadele etti. Bu kahramanlık destanın, demokrasi ve insan hakları savunuculuğu yapan Avrupa ülkelerince gereken desteği görmemesi bizi üzdü." dedi.

Katırcıoğlu, 16 Temmuz tarihinden itibaren de darbe girişimine kalkışan yapının devlet kurumlarının içinden temizlenmesi amacıyla adalet gözetilerek bir sürecin başladığını bildirdi.

Türkiye'nin 40 yıl boyunca PKK ile mücadele eden bir ülke olduğuna işaret eden Katırcıoğlu, "Şimdi ise FETÖ ile de mücadele ediyoruz. Güçlenerek mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmaları yaparken projelerimizi, hedeflerimizi de yerine getiriyoruz." ifadesini kullandı.

Katırcıoğlu, komisyonun çalışmaları hakkında da heyeti bilgilendirdi.

Finlandiya Milletvekili Eva Biaudet, 15 Temmuz'un Türk halkı için korkutucu ve ürkütücü olduğunu ifade ederek, darbeyi kınadıklarını, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğüne inandıklarını söyledi.

Kadınların hem sosyal hem de iş hayatına katılabilmesi gerektiğine işaret eden Biaudet, Finlandiya'da parlamentoda kadın oranının yüzde 42'ye çıktığını ancak bunu yeterli görmediklerini belirtti.

Biaudet, Türkiye'de kadına şiddetin önlenmesine yönelik yapılan çalışmaları takdirle izlediklerini kaydetti.

Ziyarette AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ile Fatma Benli de yer aldı.


Yorumlar