Erdoğan: Türkiye sen çık dediğinde çıkacak ülke değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul'daki Türk askerinin Irak'tan çıkmasını isteyenlere sert çıkarak, "Türkiye sizin gel dediğinizde gelecek, çık dediğinizde çıkacak ülke değil" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Türkiye sen çık dediğinde çıkacak ülke değil
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, Irak'ın Musul kentindeki Türk askeriyle ilgili tartışmalar konusunda kesin konuştu. Erdoğan, askerlerin oradaki halkın talebiyle oraya gittiğini, DAEŞ Musul'dan atılıncaya kadar da orada kalacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde Türk askerinin Musul'dan çıkmasını isteyen Irak hükümetine de sert çıkarak, Türkiye'yi kendilerinin davet ettiğini hatırlattı. 

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:  Şuanda Başika'daki Türkler, birilerini rahatsız ediyor, kimi rahatsız ediyor? Irak'ın merkezi yönetimini. Niye rahatsız ediyor? İşte Ahmet bey başbakanken bunlarla şuandaki başbakanla aynı masaya oturup oradan mesajları vermişlerdi ve beni de cumhurbaşkanı olarak makamımda gelip ziyaret ettiğinde, bizi bizzat oraya davet etmek suretiyle terör örgütü DEAŞ'la mücadele noktasında bizden yardım isteyen kimdi? Bunlardı. Şimdi 'buradan çıkmalı' diyor, kusura bakma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti, istediğin zaman gelen istediğin zaman, 'çık dediğin zaman çıkan' bir ülke değildir.

Yüzyıllardır aynı mescitte ibadet etmiş, aynı kıbleye yönelmiş, aynı dine, aynı kutsal kitaba, aynı peygambere inanan insanların arasına 'Şii-Sünni' diyerek kan ve husumet sokulmak isteniyor. İçimizi karartan bu manzara karşısında kendi vatandaşlarına, tüm mazlumlara ve bölgesine umut olan tek ülke Türkiye'dir.

 

Yorumlar