Erdoğan, Arınç'ın Pensilvanya'dan getirdiği aday listesini veto etti

Bülent Arınç tarafından Pensilvanya'dan getirilen milletvekili aday listesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edildiği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Arınç'ın Pensilvanya'dan getirdiği aday listesini veto etti
Sonhaberler / Haber Merkezi

Pensilvanya'da Fetullah Gülen ile görüştükten sonra Türkiye'ye dönen Bülent Arınç'ın yanında bir grup milletvekili adayının ismini de getirdiği; ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o listeyi çizerek hiçbirini aday göstermediği ortaya çıktı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kendisinin milletvekili belirleme komisyonunda olduğu 2011 yılındaki genel seçimlerinde 'FETÖ'nün AKP'ye yönelik 'operasyon' başlattığını ileri sürerek "Bunlarla ne kadar irtibatlı kişi varsa hepsi aday adayı oldular. Cumhurbaşkanımız buna izin vermedi. Hatta Bülent Bey (Arınç) gitti geldi ama Cumhurbaşkanımız kimseye onay vermedi" dedi.

Akşam gazetesinin haberine göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın önceki günkü ESMEDYA ziyaretinde konuyla ilgili yaptığı açıklamaları şöyle: Bunlarla ne kadar irtibatlı kişi varsa hepsi aday adayı oldular. Cumhurbaşkanımız buna izin vermedi. Hatta Bülent Bey gitti geldi ama Cumhurbaşkanımız kimseye onay vermedi. Sadece bir iki kişi, birisi Muhammed birisi İlhan İşbilen. Hakan (Şükür) sporcu vasfıyla kondu bir yere. Birkaç kriptocu sonra çıktı, istifalara bakarsanız 10'u bile bulmadı. Başarmış olsalardı AK Parti’yi böleceklerdi. Milletvekili olacaklardı ve istifa edin denince AK Parti iktidarını düşüreceklerdi.

Yorumlar