Engelli memur atama ve kura töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) -" Terör örgütlerini destekleyen ülkeler, pimi çekilmiş bomba kadar tehlikeli yapıları niye ellerinde tutuyor? Bu riski almalarının elbette bir sebebi var. Çünkü bu araçlar vasıtasıyla elde etmeyi umdukları sonuçlar çok büyük. Biz tüm hesapların üzerinde bir hesap olduğuna, kaderin üzerinde bir kader olduğuna inanıyoruz" - "Biz 100 yıl öncesini unutmuş olabiliriz ama inanın bizim dışımızdaki herkes tarihi çok biliyor, çok iyi hatırlıyor, ona göre de politika takip ediyor. Suriye, Irak, Balkanlar, Kafkaslar dediğimiz yerlerin daha bir asır önce bu ülkenin bir parçası olduğu, oradaki insanların özbeöz kardeşimiz olduğu gerçeğine sırtımızı dönemeyiz"

Google Haberlere Abone ol
Engelli memur atama ve kura töreni

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütlerini destekleyen ülkeler, pimi çekilmiş bomba kadar tehlikeli yapıları niye ellerinde tutuyor? Bu riski almalarının elbette bir sebebi var. Çünkü bu araçlar vasıtasıyla elde etmeyi umdukları sonuçlar çok büyük. Biz tüm hesapların üzerinde bir hesap olduğuna, kaderin üzerinde bir kader olduğuna inanıyoruz." dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile dün akşam kapsamlı bir çalışma ve görüşme yaptıklarını, Barzani'nin daha sonra Başbakan Binali Yıldırım ile de görüştüğünü hatırlattı.

Barzani ile Irak'ta müşterek neler yapılabileceğini görüştüklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz 100 yıl öncesini unutmuş olabiliriz ama inanın bizim dışımızdaki herkes tarihi çok biliyor, çok iyi hatırlıyor, ona göre de politika takip ediyor. Suriye, Irak, Balkanlar, Kafkaslar dediğimiz yerlerin daha bir asır önce bu ülkenin bir parçası olduğu, oradaki insanların özbeöz kardeşimiz olduğu gerçeğine sırtımızı dönemeyiz. Bazılarımız bu gerçeği hatırlamıyor olsa da karşımızdakilerin hepsi bunun farkında. Terör örgütlerini destekleyen ülkeler, pimi çekilmiş bomba kadar tehlikeli yapıları niye ellerinde tutuyor? Bu riski almalarının elbette bir sebebi var. Çünkü bu araçlar vasıtasıyla elde etmeyi umdukları sonuçlar çok büyük. Biz tüm hesapların üzerinde bir hesap olduğuna, kaderin üzerinde bir kader olduğuna inanıyoruz."

Erdoğan, terör örgütleri karşısında dimdik duran Türkiye'nin, Suriye meselesinin ve Suriye kaynaklı tehditlerin de üstesinden geleceğini vurguladı.

Engellilerin gerek kura sonucunu gerekse atama neticelerini merakla beklediklerini vurgulayan Erdoğan, salonda engelli milletvekillerinin de olduğunu anımsattı.

Türkiye'nin her alanda olduğu gibi engelliler konusunda da 2003 yılından bu yana adeta bir devrim yaşadığına değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Dört duvar arasına mahkum edilen engellilerimizi, ailelerine, topluma ve ülkemize kazandıran düzenlemeler... Engelliler Kanunu'ndan aylıklara, bakım hizmetlerinden eğitim ve istihdama kadar yapılan çalışmaları en iyi sizler biliyorsunuz. Bu vesileyle tarihimizde Aşık Veysel gibi gönül gözü, Cemil Meriç gibi zihin dünyası açık büyüklerimiz başta olmak üzere hayatlarıyla, eserleriyle, duruşlarıyla bizlere ilham veren tüm engellileri rahmetle yad ediyorum. Aramızda Bursa Milletvekilimiz Bennur Karaburun var. Kendisi TBMM'de. Bennur'un bir özelliği daha var. 15 Temmuz gecesinde o da tekerlekli aracıyla hemen Meclise gitti, oradan meydan okudu. Aynı şekilde yine Erzincan Milletvekilimiz Serkan kardeşim var. Bu kardeşlerimiz azimleriyle hayata tutunan, kariyerleriyle, mücadeleleriyle gençlerimize örnek olan kardeşlerimiz. Onları huzurlarınızda tebrik ediyorum."

- "Sadece kongre değil aynı zamanda opera binası"

Sporda, sanatta, kültürde ve iş hayatında önemli başarılara imza atan engellilere selamlarını sunan Erdoğan, "Burası milletin evi. Biz burayı yapmaya karar verdiğimiz zaman kamu kurum ve kuruluşları niçin değişik yerlerde salonlarda çok ciddi paralar vermek suretiyle oraları kiralasınlar. Biz burada böyle bir yeri yapalım. Burası Türkiye'nin şu anda sadece kongre binası değil aynı zamanda bir opera binası. Bundan sonra bakanlıklarımız, kurumlarımız bu tür çalışmalarını, programlarını el verdiği sürece burada yapsınlar. Onları da şanına yakışır bir şekilde yapsınlar." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, salonun açılışını 15 Temmuz şehit ve gazileri anma töreniyle yaptıklarını, bugün ikinci törene ev sahipliği yapan salonda önümüzdeki haftalarda adli yılı açmak suretiyle süreci devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

- Törenden notlar

Engelli memur atama ve kura törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile çok sayıda engelli memur adayı ve yakını katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona girişinde engelli vatandaşlar ve yakınlarının yanına giderek onlarla bir süre sohbet etti. Törende konuşmacıların hitapları, işaret diliyle de engelli memur adayları ve yakınlarına aktarıldı.

Erdoğan'ın konuşması törene katılanlar tarafından zaman zaman ayakta alkışlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu butona basarak engelli memur atama ve kura atamasını başlattı.

Törenle 39 bin 326 engelli kadrosundan bin 200 kişilik bölümüne Altındağ 5. Noteri huzurunda kura usulü ile yerleştirmesi yapıldı. Yerleştirme işlemi yaklaşık 20 dakika sürdü.

Atama işlemi sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsmi çıkan var mı?" şeklindeki sorusuna bir engelli memur adayı "Benim var." diye seslendi. Erdoğan'ın "Neresi çıktı?" diye sorması üzerine aday Kırıkkale'ye atandığını söyledi.

(Bitti)

Yorumlar