CHP'lilerin gözünden Erdoğan'ın 'çadır ziyareti'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hayır' çadırını ziyaret etmesini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Gök, "Memnuniyet duydum" dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP'lilerin gözünden Erdoğan'ın 'çadır ziyareti'

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da bugün CHP'ye sürpriz ziyarette bulunması parti yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün İstanbul'da 'Hayır' çadırını ziyaret etmesiyle ilgili olarak, "Memnuniyet duydum" dedi. 

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da “hayır” çadırını ziyaret etmesine ilişkin şöyle dedi: “Cumhurbaşkanının bugün bir ‘hayır’ standını ziyaret etmesinden büyük bir memnuniyet duydum. Cumhurbaşkanı da sonunda ‘hayır’ kampanyasına katılanların terörle bir ilgisi olmadığını anlamış bulunmaktadır.  ‘Hayır diyenler teröristlerle işbirliği yapıyor’ sözünden bugün bir ‘hayır’ standını ziyaret etme aşamasına gelmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Cumhurbaşkanı bugün hayırlı bir iş yapmıştır.”

ERDOĞAN İLE KONUŞAN CHP'Lİ O ANLARI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Hayır" çadırına davet eden Çağlar Coşkun, Odatv'ye konuştu. Çağlar Coşkun, “Evet' ve 'Hayır' çadırları karşılıklı duruyordu. Cumhurbaşkanımız 'Evet' çadırına geldi. Kendisini 'Hayır' çadırımıza da davet ettim, bir çay içmesini söyledim. Kendisi de Samsun mitingine yetişeceğini söyledi. Ben de kendisine ‘Bir suyumuzu için Cumhurbaşkanım öyle gidin’ dedim. Daha sonra çadıra geçtik" dedi.

"Çadırda kadın arkadaşlarımızın soruları oldu" diyen Çağlar Coşkun, şöyle devam etti: "Seçimin neden eşit şartlarda yapılmadığı, Alevi köylerinin yollarının neden yapılmadığı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün adının Alevi yurttaşlarımızı üzdüğünü, kendi isminin konulmasının tercih edileceği söylendi. Cumhurbaşkanımız da ‘Osmanlı Padişahları içerisinde çok değerli çalışmaları nedeniyle onun adının verilmesini uygun gördük’ dedi. Cumhurbaşkanı ‘neden hayır diyorsunuz?’ diye sordu. Bir kadın arkadaşımız da ‘kadın hakları ve kadın özgürlüğünün yeterince olmamasından dolayı hayır dediğini’ açıkladı. Bunun üzerine de Cumhurbaşkanı ‘En çok kadın milletvekili bizim dönemimizde Meclis’e girdi’ dedi."

TARTIŞMA İDDİASI

Erdoğan'ın ziyareti sırasında çadırda bulunan kadınlardan biriyle tartışma çıktığı da iddia edildi. CHP'ye yakın internet sitelerinde yer alan iddialara göre olay şöyle gelişti: Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kast ederek "Genel Başkanınız yalancı" dedi.

Bunun üzerine daha önce CHP kadın kollarında çalışan ve şu an Sarıyer Belediyesi'nde göreli bulunan bir kadın "Genel Başkanımız burada yok. Ona hakaret ediyorsunuz." diye itiraz etti. Bu arada konuşmaları çeken Sarıyer Belediyesi kamerasına Erdoğan'ın korumaları "Kapatın kapatın" diyerek müdahale etti. Sarıyer Belediyes'nde görevli kadının "Burada kadınlara da hakaret ediyorsunuz" itirazına Erdoğan, "Genel Başkanınız da yalancı, siz de yalancısınız" diyerek sinirli bir şekilde cevap verdi. Kadının "Asıl siz yalan söylüyorsunuz" sözlerine sinirlenen Erdoğan, çadırı terk etti.

Yorumlar