CHP, Afrin operasyonuna karşı

CHP, Türkiye'nin Afrin'de operasyona girmemesi gerektiğini savunuyor. CHP'li Öztürk Yılmaz, operasyon halinde Türkiye'nin içinin de karışabileceğini ileri sürdü

Google Haberlere Abone ol
CHP, Afrin operasyonuna karşı

Afrin harekatıyla ilgili konuşan CHP'li Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin darbe yiyebileceği bir alana girmemesi gerektiğini savundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin önümüzdeki günlerde başlatmayı planladığı Afrin harekatını değerlendirdi.

Yılmaz, "Afrin'e bir operasyon yapılmalı mı?"sorusu üzerine, Türkiye'nin, şu anda her zamandan daha fazla dikkatli olması, burada bir tuzağa çekilmemesi, çatışma alanına sürüklenmemesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Türkiye orada terör örgütleriyle boğuşturulursa içeride de bazı olaylar patlatabilirler. Çok dikkatli karar almak lazım." dedi.

Yılmaz, bir gazetecinin "Operasyon son seçenek mi olmalı ya da hiç mi düşünülmemeli?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Çok dikkatli olunmalı, Türkiye bir tuzağın içine çekiliyor. Başkalarının hesabı var. Türkiye başkalarının hesabıyla ve kendi yanlış adımlarıyla darbe yiyebileceği bir alana girmemeli. Dikkatli olmak zorundayız. Afrin ve diğer alanlarda da başka hesaplar var, başka ülkelerin hesabı var. Bunu da dikkatle görmeliyiz, buna ilişkin sağduyulu bir karar almalıyız. Oradaki olaylarla, içerimizdeki olabilecek olayları ayrı düşünmemek lazım."

Yorumlar

ihsan bu yılmaz tam sapkınmış ne diye deaştan kurtardıkkibu haini gberseydi görseydi gününü ulen afrinin alınması daha halkı birleştirir onu istemiyor