Başbakan Yıldırım'ın Grandi'yi kabulü

- Yıldırım, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi'den, Suriyeli sığınmacılar konusunda farkındalığın artırılması için destek talep etti

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'ın Grandi'yi kabulü

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'den, Suriyeli sığınmacılar konusunda farkındalığın artırılması için destek talep etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Grandi'yi Çankaya Köşkü'nde kabulünde, Türkiye'de misafir edilen Suriyelilerin sayısının 2,7 milyonu aştığını, bazı ülkelerde, özellikle Avrupa'da göçmen ve mülteci karşıtı söylemler artarken Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara kapısını açık tutmayı sürdürdüğünü belirtti.

Görüşmede, misafir edilen Suriyelilere ve yasa dışı göçle mücadelede yük paylaşımının önemine de değinen Yıldırım, Türkiye'nin, Suriyelilerin ihtiyaçları için bugüne kadar 12 milyar doları aşan harcama yapmasına rağmen Avrupa Birliği fonları hariç uluslararası camianın sağladığı desteğin, yalnızca 512 milyon dolar civarında kaldığına işaret etti.

Suriyeli sığınmacılar konusunda uluslararası toplumun daha fazla yük paylaşması gerektiğini ifade eden Yıldırım, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin bu konudaki farkındalığı artırması konusunda destek talep etti.

Grandi görüşmede, Türk makamları ve halkının, Suriyeli sığınmacılara yaptığı yardımların ve gösterdiği konukseverliğin başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplum tarafından büyük takdirle karşılandığını ifade etti.

Grandi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği olarak bu konudaki çabalarda, Türkiye'ye gereken desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar