AK Parti'li Demiröz: Demirtaş'ın çağrısı karşılık bulmayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısının halkta karşılık bulmayacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'li Demiröz: Demirtaş'ın çağrısı karşılık bulmayacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarını çağrıştıran açıklamalarına ilişkin, "Çağrısı karşılık bulamayacak. Hiçbir vatandaşımız ona kulak da kabartmayacak, dinlemeyecek. Çünkü onlar dağıldı." dedi.
Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bir çağrı yaptığını, bu çağrının ülkenin toprak bütünlüğü, bayrağı ve İslam alemi için yapıldığını belirtti.

Demirtaş'ın, 2014 yılının ekim ayındaki çağrıyı, tamamen milleti birbirine kırdırmak için yaptığını ve o olaylarda 50'den fazla vatandaşın vefat ettiğini anımsatan Vedat Demiröz, şöyle konuştu:
"Yasin Börü'leri hepimiz hatırlıyoruz. Bu çağrısı da ona benzer bir çağrı. Haince emeller için gidip terör örgütü PKK'ya adam devşirenler, onlara silah taşıyanlar, milletin bütünlüğüne ve canına kastedenler... Yaptığı yardımlardan dolayı tutuklanan milletvekili olursa ki daha yargı devam ediyor. Yargılanma süreci olacak. Onun aşamaları var. Yargıtay ve temyiz aşaması var. Ulusal hukuka göre hakları var. Daha bir şey yokken insanları sokağa çağırmak, terörizmi şehre indirmek demektir. Bu büyük bir suçtur, ihanettir. Bunu kabullenmek mümkün değil. Bunu söyleyeni en başta tutuklamak lazım. İnşallah ülkemiz ve 15 Temmuz kahramanı olan milletimiz buna fırsat vermez. Kalkıştıklarında ne olacağını görecekler."

Demirtaş'ın, Çözüm Süreci sırasında yaptığını insanların anlamadığını ve farkında olmadığı için karşısında duramadığını ifade eden Demiröz, yaşanan olaylardan sonra milletin olayı anladığını kaydetti.

Demiröz, "Ama bu defa millet bu şuura ermiş. Topun, tankın ve uçağın önünde duran millet, bu çapulculara fırsat vermez. Dökülsünler bakalım ne olacak. Ama yine de insanlarımızın ve sağduyulu vatandaşlarımızın bu çağrıya itibar etmeyeceklerine inanıyorum. Görüyorsunuz bir toplantı yapıyorlar, 100 ile 150 kişiyi geçemiyorlar. O da normal basın açıklaması veyahut herhangi bir ilde yapılan toplantıya kimse itibar etmiyor. Çağrısının karşılık bulacağına inanmıyorum." diye konuştu.

"İKİNCİ KALKIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEMEK İSTİYOR"

"Bunun daha önce yaptığı çağrıda 50 vatandaşımız vefat etti. Şimdi hangi alçak yaptı bunu görüyorsunuz." diyen Demiröz, sözlerine şöyle devam etti:

"Çağrı yapması demek başlayan Haçlı Seferi'ne destek vermek demektir. Bana göre, 15 Temmuz'un devamı için yapılıyor. Bu bölücü terör örgütü, FETÖ ve DEAŞ'tan bir farkı da yok. Zaten onların maşası. Belki de ikinci kalkışmanın fitilini ateşlemek istiyor. Onların amacı iç savaş çıkarmak ve insanları birbirine kırdırmak. Zaten amaçları terör örgütleri ve diğer Türkiye üzerinde hain emelleri olanlara pay çıkarmak. Ama bu defa çağrısı karşılık bulamayacak. Hiçbir vatandaşımız ona kulak da kabartmayacak, dinlemeyecek. Çünkü onlar dağıldı. Tamamen organize olamayan bir terör örgütünde ferdi birtakım hareketler yapmaya çalışanlar olacak. Ama en büyük cevabı da yine milletten alacaklar. Milletin feraseti onun çağrısını boğacak. Hiç merak etmeyin."

Yorumlar