Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kılıçdaroğlu'nu işaret etti

2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı için CHP kulislerinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuşuluyordu. Ancak Büyükerşen adaylığın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yakışacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kılıçdaroğlu'nu işaret etti

SonHaberler | Haber Merkezi

Yapılan referandumla partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesinin ardından gözler partilerin adaylarına çevrildi. Türkiye için yapılan her yeniliğe karşı çıkan CHP yine tüm varlığıyla referanduma karşı çıkmış, referandumun gerçekleşmemesi için her türlü yola başvuran CHP referandumun kaçınılmaz olduğunu anlayınca ise referandumdan "hayır" sonucu çıkması için çalışmalar yürütmüştü. Referandumdan yüzde 51 gibi bir oranla "Evet" çıkmasının ardından tüm varlığıyla karşı çıkan CHP, 2019 yılında yapılması planlanan "Partili Cumhurbaşkanlığı" seçimi için hazırlıklarını yapmaya başladı. 

Kimin aday olacağı kulislerde tartışılmaya devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ses çıkmamasının ardından adayalık için CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ismi konuşulmaya başlandı. İsminin geçmesinin ardından Büyükerşen, "Görev verilirse yaparım" yorumunda bulundu. Kılıçdaroğlu ise tüm tartışmalara rağmen sessizliğini korumaya devam ediyor. 

"ADAYLIK KILIÇDAROĞLU'NA YAKIŞIR"

2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olarak ismi öne çıkan Büyükerşen, CHP kulislerinde isminin geçmesine ilk başlarda sıcak bakarken son yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. Büyükerşen, "Adaylık Kemal Kılıçdaroğlu'na yakışır" dedi.

Yorumlar