Türkiye'den El Bab'a hava operasyonu

Etrafı TSK ve ÖSO tarafından kuşatılan El Bab'a hava operasyonu düzenlendi. El Bab'da dün DAEŞ'in karşı saldırısında 3 TSK, 10 ÖSO mensubu yaralanmıştı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den El Bab'a hava operasyonu
Sonhaberler | Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatının 83'üncü gününde, gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 9 Muhalifin şehit olduğu, 52 Muhalifin yaralandığını açıkladı. El Bab kuzeyinde yer alan Dana bölgesinde, 1 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)'nın güdümlü tanksavar roketi ile vurulması ve Drone'dan atılan EYP'nin isabet etmesi sonucu 4 TSK personelinin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi. 

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekâtının" ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü kaydedildi.

 

Yorumlar