Suriye'ye müdahale sadece felaketi büyüttü

Rusya, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Rusya'ya müdahalesi ülkedeki faleketi daha da büyüttü. Müdahaleden sonra hem ölümler hem de göçler daha arttı

Google Haberlere Abone ol
Suriye'ye müdahale sadece felaketi büyüttü

Rusya’nın Suriye’de askeri operasyonları başladıktan sonra şiddet düzeyinin ciddi bir şekilde yükseldiği kaydedildi.

Yaklaşık otuz uluslararası insani yardım kuruluşu, 2015 yılının Suriye savaşının en kötü yılı olduğunu açıkladı.

Suriye’deki savaşının beşinci yıldönümü nedeniyle 11 Mart tarihinde çeşitli insani yardım kuruluşların yayınladığı raporda, 2015 yılında Suriye’de en az 50 bin insanın öldüğü kaydedildi.

Oxfam, Care I Save the Children ve diğer insani yardım kuruluşları, geçen yıl yaklaşık bir milyon Suriyelinin ülkeden kaçmak zorunda kaldığını, bir buçuk milyonun ise tamamen insani yardımlara bağlı olduğunu bildirdi. Yaklaşık 200 bin binanın tahrip edildiğini bildiren insani yardım kuruluşları, 2014 yılında bu rakamım yüzde 20 daha az olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra 112 hastanenin saldırılara uğradığı ve bu rakamın, 2014 yılına göre yüzde 44 arttığı da belirtildi.

Bahsi geçen insani yardım kuruluşları, Rusya, ABD, Fransa ve İngiltere’yi, Suriye’de insani felaketi arttırmakla suçladı.

Sundukları raporda, Rusya’nın Suriye’de askeri operasyonlara başladıktan sonra şiddet düzeyinin ciddi bir şekilde yükseldiği kaydedilirken, 2015 yılında 400 bin daha Suriyeli çocuğun okula gitme imkanını kaybettiği böylece Suriye’de eğitim alamayan çocuk sayısın 2 milyona ulaştığı bildirildi.

Yorumlar