Sisi insan hakları merkezini kapattı

Mısır'daki insan hakları kuruluşunun kapatılma kararına tepkiler

Google Haberlere Abone ol
Sisi insan hakları merkezini kapattı

Mısır'da insan hakları örgütleri, sivil toplum kuruluşu "En-Nedim Şiddet ve İşkence Mağdurları Rehabilitasyon Merkezi"ne yönelik kapatma kararını kınadı.

Ülkedeki 18 sivil toplum kuruluşunun "En-Nedim Şiddet ve İşkence Mağdurları Rehabilitasyon Merkezi"ne yönelik kapatma kararına tepki olarak ortak bildiri yayımladı. Bildiride, "Mısır yönetimi, baskıcı bir atmosferde çeşitli baskılarla insan hakları çalışmalarını engelliyor" denildi.

Aralarında Mısır Kadın Sorunları Merkezi, Endülüs Hoşgörü ve Şiddetle Mücadele Araştırmaları Merkezi, Arap İnsan Hakları Bilgi Ağı, Nazra Kadın Araştırmaları Merkezi ve Mısır Kişisel Haklar Girişimi'nin de bulunduğu insan haklarıyla ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından yayımlanan bildiride, "En-Nedim Şiddet ve İşkence Mağdurları Rehabilitasyon Merkezine" yönelik kapatma kararı kınandı.

Bildiride, "En-Nedim Merkezi'nin Mısır hapishanelerinin durumunu ve işkenceleri, gözaltı merkezlerinde sistematik bir şekilde yapılan benzeri görülmemiş şiddet ve işkencelere ilişkin verileri yayımladığı için tehditlere maruz kaldığı" öne sürüldü.

Rehabilitasyon merkezinden 17 Şubat'ta yapılan açıklamada, hükümet yetkilileri ve güvenlik güçlerinin kapatma kararını ilettikleri, merkezin avukatı Tahir Ebu en-Nasr'ın kararın uygulanmasını gelecek hafta ortasına ertelettiği bildirilmişti.

Mısır'da ağustos 1993'te kurulan sivil toplum kuruluşu Nedim Şiddet ve İşkence Mağdurları Rehabilitasyon Merkezi, ülkedeki insan hakları ihlalleriyle ilgili raporlar yayımlıyor.

Yorumlar