SAK ve PYD Münbiç'in büyük kısmını ele geçirdi

SAK ve PYD, Münbiç'in büyük bölümünü ele geçirdi

Google Haberlere Abone ol
SAK ve PYD Münbiç'in büyük kısmını ele geçirdi
Suriye'nin Halep ilinin kuzeydoğusundaki Münbiç ilçesinin büyük kısmı Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD tarafından ele geçirildi.

SAK ve PYD güçleri, Münbiç'in merkezinde tüm güvenlik birimlerinin bulunduğu ve "güvenlikkare" olarak adlandırılan bölgeye batı tarafından girerek önemli bir kısmını ele geçirdi.

Kaynaklar, DAEŞ ile dün ve bugün girdikleri çatışmalarda Yerküre kavşağının ve Ettıbbe caddesinin kontrolünü sağlayan SAK ve PYD güçlerinin, şehrin merkezinde ve kentin kuzeyindeki Cerablus Yolu ve Sirb mahallesini de kuşattığını, çatışmaların sürdüğünü belirtti.

Terör örgütü DAEŞ'in aileleri Cerablus Yolu yakınlarına taşıdığını belirten kaynaklar, buradaki her evde 3-4 aile kaldığını ifade etti.

İnsani durumun çok kötü olduğunu, su bulunmadığını aktaran kaynaklar, suyun bazı evlerin bahçelerindeki kuyulardan temin edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Kaynaklar, koalisyon bombardımanlarında yerleşim yerlerinin de hedef alındığını ve sivillerin göçe zorlandığını kaydetti.

Öte yandan dünkü çatışmalarda 15'e yakın SAK ve PYD üyesi, onlarca DAEŞ mensubu öldü.
SAK ve PYD güçleri, DAEŞ kontrolündeki Münbiç'e yönelik operasyonu mayıs ayının sonunda başlatmıştı. Fırat'ın batısından ilerleyerek çok sayıda köyü ve beldeyi ele geçiren SAK ve PYD güçleri yaklaşık 2 aydır ilçeyi kuşatma altında tutuyor.

Suriye Arap Koalisyonu, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) altında yer alıyor.

Yorumlar