Rusya'dan 'şaka gibi' açıklama

Halep'de Şam rejimiyle birlikte düzenlediği bombardımanlarla son günlerde bütün dünyanın gözleri önünde katliamlar Rusya, "Halep'teki çatışmaları durdurmak için gizli görüşmeler yürütüyoruz" açıklaması yaptı

Google Haberlere Abone ol
Rusya'dan 'şaka gibi' açıklama
Suriye'nin harebeye dönen şehri Halep'te son günler Şam rejimiyle birlikte katliamlarına hız veren Rusya 'şaka gibi' bir açıklama yaptı. Katliamlara savaş uçaklarıyla katılan Rusya, yaptığı açıklamada, Halep'teki çatışmaları ve ölümleri durdurmak için görüşmeler yaptığını açıkladı. Katliamları yapan Moskova yönetimini bu açıklaması, son günlerde yaşanan Halep vahşetinin üstünü örtmek için dünya kamuoyunu aldatmaya yönelik olarak yorumlanıyor. 

Rusya daha önce de bir taraftan Cenevre görüşmelerinin yapılmasını sağlamak için çaba harcadığını dünya kamuoyuna anlatmaya çalışırken, diğer tarafdan Suriye'de bombardımanlarını devam ettiriyordu. Rusya'nın bu iki yüzlü tavrını bilen muhalifler birçok kez görüşmelerden çekildiğini açıklamıştı; ancak ABD'nin baskılarıyla yeniden görüşmelere katılmışlardı. 

Yorumlar