Raid Salah'a verilen cezaya tepkiler

Uluslararası Genç Aktivistler Derneği üyesi bir grup, İsrail Başkonsolosluğu önünde karara tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Raid Salah'a verilen cezaya tepkiler
Uluslararası Genç Aktivistler Derneği üyesi bir grup, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah'ın, İsrail mahkemesince "şiddete teşvik" iddiasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılmasını protesto etti.

Dernek üyeleri, Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önünde, "İstanbul'dan Kudüs'e Selam Olsun", "Özgür Kudüs için Ses Ver!" yazılı ve Kudüs ile Salah'ın fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle toplandı.
Uluslararası Genç Aktivistler Derneği Genel Başkanı Erkan Helvacı, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Salah'ın, sözde şiddete teşvik ettiği için 9 ay hapse mahkum edildiğini ve bugün cezaevine gönderileceğini söyledi.

İsrail'in işgal ettiği topraklar üzerinde her gün yeni bir zulüm yaptığını ve bu kez de siyasi bir karar alarak hukuk cinayeti işlediğini belirten Helvacı, kararın tamamen hukuk dışı ve siyasi olduğunu aktardı.

Salah'ın bir an önce serbest bırakılmasını isteyen Helvacı, "İsrail ayrıca Mescid-i Aksa ve etrafındaki mübarek kılınan topraklardan bir an önce gitmeli. İnanıyoruz ki Salah'ın hapis cezası bitmeden Kudüs'le Mescid-i Aksa özgür kalacak ve biz Aksa'da buluşacağız." dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından konsolosluk önüne siyah çelenk ile Salah ve Kudüs fotoğraflarının bulunduğu dövizler bıraktı.

Yorumlar