Putin'den Obama'ya 'sıcak mesajlar'

Rusya'yı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Kerry'yi kabul eden Rusya Devlet Başkanı Putin, Obama'ya sıcak mesajlar gönderdi

Google Haberlere Abone ol
Putin'den Obama'ya 'sıcak mesajlar'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi.

Görüşmenin başında konuşan Putin, ABD'li yetkililerin yaptığı ziyaretlerden her zaman memnuniyet duyduklarını ifade etti. Rus lider, bu ziyaretlerin önemli konularda ilerleme kaydetme şansı sunduğunu belirtti.

Putin, "Rusya ve ABD arasındaki temaslar, uluslararası konularda ortak nokta bulmamıza ve önemli sorunların çözümünde mesafe kat etmemize yardımcı oluyor" dedi.

Putin ayrıca, "Bu ziyaretin Rusya ve ABD'nin Suriye ve Ukrayna'da çözüm konusundaki pozisyonlarını yakınlaştırmasını umuyorum. Rusya, Suriye'de yapılanların ancak ABD yönetiminin ve Obama'nın duruşu sayesinde mümkün olduğunu anlıyor. Obama, Suriye'de ateşkes konusunda yapıcı tutum sergiledi" diye konuştu.

ABD'DEN RUSYA HALKINA BAŞSAĞLIĞI

Kerry ise "Rusya ve ABD'nin işbirliği, Suriye'de ciddi sonuçları beraberinde getirdi. Ülkedeki şiddet azaldı" ifadelerini kullandı.

Sözlerine Rostov-na-Donu'da 62 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan uçak kazası nedeniyle Putin'e Başkan Barack Obama ve ABD halkı adına başsağlığı dileyerek başlayan ABD'li bakan, kazanın soruşturulması konusunda yardım etmeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: SputnikNews

Yorumlar