Putin'den, Abbas ve Netanyahu arasında arabuluculuk

Filistin Devlet Başkanı Abbas: "Rusya Devlet Başkanı Putin, Netanyahu ile bir araya geleceğimiz bir görüşme önerdi. Ben de kabul ettim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Putin'den, Abbas ve Netanyahu arasında arabuluculuk
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmesi yönünde Rusya'nın yaptığı öneriyi kabul ettiğini açıkladı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Polonya'nın başkenti Varşova'da mevkidaşı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısı düzenleyen Abbas, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Netanyahu ile bir araya geleceğimiz bir görüşme önerdi. Ben de kabul ettim. Görüşmenin 8 Eylül'de yapılması konuşuluyordu. Ancak Netanyahu, ertelenmesini talep etti." dedi.

Görüşmenin ne zamana erteleneceğini bilmediğini, önemli olduğu için kendisinin Moskova'da herhangi bir yerde görüşmek için hazır olduğunu dile getiren Abbas, "Benim için önemli olan 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, İsrail'in yanında barış ve güvenlik içinde yaşayacak bağımsız Filistin devleti hedefimize ulaşmak için çaba sarf etmek." diye konuştu.

Abbas, 3 günlük resmi ziyaret için dün Polonya'ya gitmişti.

Netanyahu'nun, dün, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov'la Batı Kudüs'te yaptığı görüşmede, Abbas ile hiçbir ön koşul ileri sürmeden görüşmeye hazır olduğunu ve halihazırdaki teklifi değerlendirdiğini belirtilmişti.

İsrail-Filistin görüşmeleri, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarına devam etmesi ve hapishanelerdeki tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi nedeniyle 2014'te durmuştu.

Yorumlar