PKK Şengal'de yapay nüfus oluşturmaya çalışıyor

Terör örgütü PKK, işgal ettiği Şengal'de kalıcı olmak için başka bölgelerden kendisine yandaş olarak bulduğu kişilere Sincar'a getirerek kimlik kartı veriyor. Kimlik dağıtımının Irak merkezi yönetiminin gözetiminde yapıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
PKK Şengal'de yapay nüfus oluşturmaya çalışıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesini DEAŞ bahanesiyle işgal ettikten sonra bir daha terk etmeyen terör örgütü PKK, şimdi de bölgenin nüfus dengesiyle oynamaya başladı. Yapay nüfus oluşturarak bölgede kendi tabanını yaratmaya çalışan PKK, Bağdat yönetimininde desteğiyle kimlik kartları dağıtmaya başladı. 

Şengal Kürdistan Demokrat Parti (KDP) Sorumlusu Wehid Bakozi, PKK'nın Şengal sınırları içinde yabancıların da içinde oluğu halka kimlik yaptığını belirtti. Bakozi, PKK'nın Irak Hükümeti desteği ile Şengal'de vatandaşlara kimlik çıkarttığını belirterek PKK'nın, Şengal'de "PKK'ye yardım için geldim ve Şengaliyim" diyen, içinde Arap ve yabancıların da olduğu bir çok kişiye kimlik çıkarttığını ve PKK'nin, bu yolla karmaşa çıkartmak istediğini söyledi.

KDP Sorumlusu, "PKK, bu yaklaşımlarıyla Ezdilerin kanında eli olan Aşiretleri de bölgeye çekiyor" dedi.

PKK'nin Xanesor'da askeri güç oluşturmaya başladığını da kaydeden Wehid Bakozi, bölgede aşiret ve mezhep savaşlarının derinleştirilmesinden kaygı duyduklarını ifade etti.

Yorumlar