PKK bütün gücüyle oraya yığınak yapıyor, örgütün Afrin'deki 'mabedi': Cinderes

Terör örgütü PKK'nın Afrin'deki mabedi olarak bilinen Cinderes'in alınmasına çok az kaldı; ancak terör örgütünün Kandil'deki kadrosunun da buraya akın ettiği belirtiliyor. Cinderes, terör örgütünün 1984 yılında ilk yapılanmasını tamamladığı iddia edilen ilçe olarak biliniyor. TSK ve ÖSO güçleri bugün Cinderes yolu üzerindeki iki önemli noktayı almıştı. Bu noktaların alınmasından sonra Cinderes merkezine sadece 5 kilometre kaldı. Bir sonraki adım ise Cinderes. Terör örgütünün sözcüleri ise yaptıkları açıklamalarda, Cinderes'in düşmesi halinde Afrin'de de düşeceğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol
PKK bütün gücüyle oraya yığınak yapıyor, örgütün Afrin'deki 'mabedi': Cinderes

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Suriye'nin Afrin kentinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın en önemli ayaklarındna birini oluşturan batı yakasındaki Cinderes, terör örgütünün en çok korktuğu ve kaybetmemek için her şeyi yapmaya başladığı bir nokta. TVNET'in sınır hattında gerçekleştirdiği Afrin özel yayınına katılan Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, Cinderes bölgesinin önemine dikkat çekerek "PKK'nın asıl hedefi Cinderes'tir. Terör örgütünün 1984'te ilk şekillendiği yer burasıdır. Cinderes, PKK için moral yıkılışı olacak. Örgütün Kandil kadrosu şu anda Raco ve Cinderes'te bulunuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son bir yıldır, Özgür Suriye Ordusunu savaş disiplinine soktuğunu belirten Bilgen, "ÖSO askerlerinin çoğu doktor, fırıncı, ayakkabıcı. Bu insanlar 'özgürlük' için şehit oldu. Milis güçlerinden 32 grup bir araya getirildi ve orduya dönüştürüldü. Raco, Cinderes ve Şeyh Hadid bölgesindeki ÖSO güçlerinin hepsi TSK Özel Kuvvetleri'nin tedrisinden geçti." dedi.

Muhammed Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman ise, "O zor dağlarda güzel başarılar oldu. 24. gününde bizim ilerlememiz, sivil hassasiyeti korunuyor. Bu teröristler, o bölgede Kandil bölgesindeki gibi mayın döşemişler. Afrin bölgesinden halkın göç etmesini engelliyorlar. Sivilleri siper olarak kullanıyorlar."

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Vecid Cuma ise, PKK, Tel Rıfat bölgesinden 90 bin sivili zorla göç ettirdi. Zeytin Dalı Harekatı bizim için umut, terör örgütü için ise plan yıkımıdır.

TERÖR ÖRGÜTÜ PANİKTE

Öte yandan PYD-YPG sözcüsünün örgüte yakın haber sitelerine yaptığı açıklamada, "Cinderes bizim için çok önemli. Onun düşmesi Afrin'in iki yakası arasındaki bağlantının kopması anlamına geliyor" dedi.

Yorumlar

sadık 24 saat bombalansın göz açtırılmasın