Netanyahu, protestolara sessiz kaldı

Netanyahu'nun Sözcüsü Gendelman, başbakan karşıtı gösteriler ve savaş suçlarından yargılanması yönünde yapılan çağrılara ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı

Google Haberlere Abone ol
Netanyahu, protestolara sessiz kaldı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman, Hollanda'da Netanyahu karşıtı gösteriler ve savaş suçlarından yargılanması yönünde yapılan çağrılara ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.

Gendelman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hollanda hükümeti, İsrail'in samimi dostudur. Filistinlilerle barış sürecini ileriye götürmek, Gazze'de yaşam şartlarının iyileştirilmesini sağlamak için Hollanda'yla birlikte çalışıyoruz. Çünkü biz oradaki halka yardım etmek istiyoruz." dedi.
Hollanda'da düzenlenen Netanyahu karşıtı gösterileri ve savaş suçlarından yargılanması yönünde yapılan çağrıları görmezden gelen Gendelman, "İsrail'in destekçilerinin, Netanyahu'yu Yahudi trompetiyle karşıladıklarını, Netanyahu'yu ve İsrail'i sevdiklerini söylediklerini" aktardı.

"SAVAŞ SUÇUNDAN YARGILANMALI"

Eski Hollanda Başbakanı Dries Van Agt, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun Filistinlilere yönelik işlediği savaş suçları nedeniyle yargılanması gerektiğini belirtmiş, işgal ve Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerinin savaş suçu olduğunu hatırlatmıştı.

Hollanda gazeteleri de iki günlük bir ziyaret için ülkelerinde bulunan Netanyahu'nun temaslarını aktardıkları haberlerin altına Agt'ın açıklamasını eklemişti.

Hollanda'da 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapan Agt, Filistin davasına destek verdiği çalışmalarıyla biliniyor.

Filistin davasına destek veren onlarca kişi, Hollanda'ya gelen Netanyahu'yu protesto için gösteriler düzenlemiş, Netanyahu'nun karşılanmaması ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) savaş suçundan yargılanması için çağrıda bulunmuştu.

Yorumlar