Muhalifler Çobanbey'i IŞİD'den aldı

Suriyeli muhalifler, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı ilerlemeye devam ediyor. Cerablus'a yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Çobanbey beldesini alan muhalifler, Cerablus'a ulaşmak için hazırlıklarını sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Muhalifler Çobanbey'i IŞİD'den aldı

Suriye iç savaşında ılımlı muhalifler, Halep'in kuzeyinde terör örgütü IŞİD kontrolündeki Çobanbey beldesini geri aldıktan sonra Türkiye sınırına sıfır hattındaki ilerleyişlerini Fırat nehrine doğru sürdürmek için hazırlanıyor.

Muhalifler Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge ilan edilmesi öngörülen bölgede, IŞİD'e karşı ilerlemeye devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhalifler dün gece Cerablus'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Çobanbey köyünü IŞİD'ten geri aldı.

Ardından muhalifler, belde merkezindeki IŞİD flamalarını indirdiler. Ancak flama üzerinde kelime-i tevhid yazması nedeniyle muhaliflerin bunları katlayarak indirdiği gözlendi.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin IŞİD'ten aldığı bölgelerde ise örgüt flamasını yere atarak çiğnedikleri görülmüştü. Bir PYD üyesinin, Haziran 2016'da Tel Abyad'ı ele geçirdikten sonra IŞİD flamasını ayağı altına alıp, PYD flamasıyla çektirdiği fotoğraf basına yansımıştı.

ÖSO çatısı altındaki Sultan Murat ve Mutasim Tugayları ile bu gruplara destek veren Feylak eş-Şam ve Ahraru'ş Şam'ın katıldığı Çobanbey operasyonuna ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de havadan destek vermişti.

Geçen hafta muhalifler, Azez-Cerablus arasındaki Tel Batal, Ahmediye, Kemaliye, Kasacık, Tel Şair, Dudyan, Marğel, Hazel, Yan Yaban köyleri ile Şahin çiftikleri bölgesini IŞİD'ten almıştı.

Muhalifler kaynaklar AA muhabirine yaptıkları açıklamada, ilerleyişlerinin Çobanbey'de sonlanmayacağını, Fırat nehrinin batı kıyısındaki Cerablus ilçesine doğru ilerlemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini anlattı.

Yorumlar