Mısır'da 11 şehirde 'pahalılık' protestosu

Kahire ve 11 farklı şehirde polisin vatandaşlara yönelik ihlalleri ve hayat pahalılığı protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da 11 şehirde 'pahalılık' protestosu

Mısır'da başkent Kahire'nin de aralarında bulunduğu 11 kentte "hayat pahalılığı ve polisin hak ihlaleleri" gerekçesiyle protestolar düzenlendi.

Kahire Emniyet Müdürlüğü yakınlarında bir polis tarafından öldürülen Muhammed Adil İsmail, yüzlerce Mısırlı tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze merasiminin ardından düzenlenen gösteride İçişleri Bakanlığı aleyhinde sloganlar atıldı.

Darbeyi Ret ve Meşriyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla Giza, Kalyubiye, İskenderiye, Buhayra, Şarkiyye, Menufiye, Dekahliye, Dimyat, Kefr eş-Şeyh, Beni Suveyf ve Minya'da ise hayat pahalılığı protesto edildi.

Yaşam şartlarının kötüleştiğini ve gıda fiyatlarının arttığını ifade eden göstericiler, "Fakirleri kurtarın", "Askeri rejim düşsün", "Sisi, fakirlerle savaşıyor" ve "Zindanlardaki kardeşlerimizi geri getirin" sloganları attı.

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, dün polisin bir vatandaşı öldürmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Tümgeneral Mecdi Abdulgaffar'ı ile görüştü.

Şarm eş-Şeyh'te gerçekleşen görüşmede, Sisi, olayı "bireysel" olarak nitelendirerek, "Güvenlik güçlerinin kendilerine tanınan yetkileri, insanların canlarını ve mallarını korumak amacıyla kullanması gerektiğini" ifade etti. Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdikleri ihlaller nedeniyle yargılanmaları gerektiğini belirten Sisi, polislerin görev sırasındaki davranışlarını düzenleyecek yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğunu da kaydetti.

 

Yorumlar