Mısır-İtalya arasında 'cinayet' krizi

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Massari'nin istişare için Roma'ya çağrılmasıyla ilgili kendilerine tebliğde bulunulmadığını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Mısır-İtalya arasında 'cinayet' krizi

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İtalyan öğrenci Giulio Regeni’nin ölümüyle alakalı olarak, İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari'niyi istişare için Roma'ya çağırmasıyla ilgili kendilerine resmi bir tebliğde bulunulmadığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, "Şu ana kadar Massari'nin istişare için Roma'ya çağrıldığı ya da çağrılma sebebiyle ilgili tarafımıza yapılmış resmi bir tebliğ yok. Mısır-İtalyan soruşturma grubunun Regeni'nin ölümüyle ilgili gerçekleştirdiği toplantıların sonuçlarının ne olduğu konusunda da henüz bir açıklama yapılmadı" ifadesini kullandı.

Zeyd, Dışişleri bakanlığı olarak, Roma'da 2 gün boyunca görüşmelerde bulunan Mısırlı savcıların dönmesini ve İtalya'dan da bu toplantılarla ilgili bir açıklama yapılmasını beklediklerini, gereken adımları bundan sonra atacaklarını kaydetti.

İtalya Dışişleri Bakanlığından bugün yapılan yazılı açıklamada, Bakan Paolo Gentiloni’nin, İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari’nin istişarelerde bulunmak üzere Roma’ya çağrılması talimatını verdiği bildirilmişti.

Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki İtalyan genç Giulio Regeni, Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu. O dönem, cesedi gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi ve yanma belirtileri bulunduğunu bildirmişti.

Ocak ayından bu yana İtalya-Mısır ilişkilerinin dönem dönem gerilmesine yol açan süreçte son olarak, İtalya’da Dışişleri Bakanı Gentiloni, hafta başında parlamentoda yaptığı konuşmada Mısırlı savcıların Roma ziyaretinin içinin dolu olması aksi takdirde karşı yaptırımlarının hazır olduğunu belirtmiş, Mısır’dan ise bunun süreci daha da karmaşık hale getireceği uyarısı gelmişti.

Yorumlar